Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlakovi će i do 140 km/h

Zbog radova gužve, najkritičnije križanje Branimirove i Osječke

remont pruge
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
12.03.2014.
u 08:26

Zbog rekonstrukcije željezničke dionice Dugo Selo – Zagreb, vrijedne 230 milijuna kuna, mjesto prigradskih vlakova, od Borongaja do Sesveta vozi autobusna linija 610, koja u špici kreće svakih deset minuta

Stanovnici istočnog dijela Zagreba ovih dana zaobilaze strojeve, preskaču rupe i mimoilaze se s užurbanim radnicima koji pripremaju željezničku prugu između tramvajskog okretišta Borongaj i Sesveta za ljeto.

Do tada bi trebala biti gotova rekonstrukcija dionice od Zagreba do Dugog Sela, ujedno najprometnijeg međunarodnog i unutarnjeg koridora dugog 16 kilometara, vrijedna 230 milijuna kuna. Nakon završetka radova vlakovi će voziti i do 140 kilometara na sat, no do tada gradsko-prigradski vlakovi od Sesveta do Borongaja neće voziti.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Umjesto njih na relaciji Sesvete – tramvajsko okretište Borongaj i obratno vozit će posebna ZET-ova autobusna linija 610. Od okretišta Borongaj putnici će moći nastaviti putovanje redovitim tramvajskim linijama 1, 9 i 17.

Dok traje ovakva regulacija prometa, kažu iz HŽ Putničkog prijevoza, željezničke prijevozne karte vrijedit će na posebnoj autobusnoj liniji i na redovitim tramvajskim linijama koje kreću s okretišta Borongaj do Trga bana Jelačića, odnosno Glavnog kolodvora. Zbog remonta pruge moguća su, današnja je informacija iz HŽ Infrastrukture, kašnjenja vlakova od 15 do 25 minuta u zagrebačkom željezničkom čvorištu.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Autobusi na relaciji Sesvete – Borongaj radnim danima vozit će svakih deset minuta u tzv. špicama, od 6 do 9 sati i od 15 do 18, te svakih 20 minuta izvan prometnih špica. Brzi i putnički vlakovi vozit će prema redovnom voznom redu. Zbog radova će se, upozoravaju iz HŽ Putničkog prijevoza, stvarati gužve na cesti, osobito na križanju Branimirove i Osječke ulice.

>>Vlakovi će u Zagrebu juriti dvostruko brže: 140 km na sat

>>'Kontrolori pišu kazne bez milosti iako znamo čekati i po sat do dva'

Komentara 1

CY
cydonia
09:03 12.03.2014.

Zbilja se ne vidi se nikakva razlika izmedu normalnog radnog dana i radova. i ovako je uvijek to raskrizje posebno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije