Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena šefa hitnjaka

Žarko Rašić više nije ravnatelj zagrebačke hitne pomoći, doznali smo tko ga je zamijenio

Predstavljena 42 nova vozila zagrebačke hitne pomoći
Davorin Visnjic/PIXSELL
11.09.2023.
u 08:00

Mandat mu je istekao 11. kolovoza, a na novi se natječaj nije javio pa je za novu čelnicu hitnjaka izabrana dr. Tatjana Pandak

Dugogodišnji ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba Žarko Rašić više ne obavlja tu funkciju. Kako neslužbeno doznajemo, Rašiću je mandat istekao 11. kolovoza, a na novi se natječaj nije javio. Za novu ravnateljicu zagrebačke hitne pomoći izabrana je Tatjana Pandak. Prije stupanja na dužnost radila je u Ministarstvu zdravstva, a sudjelovala je i u radnoj skupini za izradu nacrta prijedloge mreže javne zdravstvene službe, kao i u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje. Dr. Pandak koautorica je međunarodnog udžbenika za tečaj kardiopulmonalne reanimacije za uporabu automatskog vanjskog defibrilatora, a djelovala je i kao edukatorica vozača hitne medicinske službe.

Na novu dužnost dr. Pandak stupila je 12. kolovoza, a neto plaća kao ravnateljici zagrebačke hitne bit će joj oko 2300 eura, stoji u njezinoj imovinskoj kartici u kojoj se može pročitati i da otplaćuje kredit od 16.400 eura, koa i to da posjeduje dva stana u centru Zagreba te livadu u Lovincu, općini u Ličko-senjskoj županiji. Stan u centru Zagreba od 80 kvadrata stekla je nasljedstvom, dok je onaj manji, od oko 40 kvadrata, kupila. Nova ravnateljica hitne na štednji ima 35.000 eura.

Uz nju, zagrebačku hitnu vodit će Upravno vijeće koje čine predsjednica Nadira Duraković, Irena Habazin, Ivana Kekin, Marijana Živko, Valentina Malogorski te Siniša-Željko Bajzek. Nakon odlaska sa svoje funkcije Žarko Rašić će nastaviti rad kao izvanredni profesor te zamjenik predstojnika katedre za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Novu ravnateljicu hitne čeka puno posla. Zagrebački hitnjaci već godinama upozoravaju na brojne probleme u svom resoru od kojih je onaj voznog parka tek donekle riješen nabavkom 42 nova vozila u listopadu prošle godine. Ovoga ljeta uhićenje vozača hitne koji je nehotice pregazio maloljetnike na Bundeku potaklo je prosvjed radnika hitne koji su upozorili kako je spomenuti vozač u 62. godini života i dalje radio 12 sati noćne smjene te su istaknuli svoje zahtjeve da im se prizna beneficirani radni staž. •

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar R2D2
R2D2
11:30 11.09.2023.

U upravnom vijeću sjedi samo jedna osoba koja ne menstruira (nekad se govorilo "muškarac"). Radi li se o diskriminaciji? No bitno da je drugar'ca kekin na poziciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije