Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sport u našem gradu

Zarazit će Zagrepčane padelom, koji je već 'zapalio' cijeli svijet

25.02.2016.,  Zagreb - Robert Prosinecki i Janko Jankovic u dvorani pokrecu sport Padel koji je dosad bio nepoznat Hrvatima.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
26.02.2016.
u 18:31

Igra reketima koja je osvojila svijet konačno je i u metropoli. Promiču je nogometni internacionalci Robert Prosinečki i Janko Janković, a uredili su i centar na Velesajmu. U padelu se mogu naći svi koji vole tenis, skvoš ili badminton, pravila su laka, kažu nogometaši koji su igru zavoljeli u Španjolskoj

Najbrže rastući svjetski sport stigao je u Hrvatsku! Padel, igra koja objedinjuje elemente tenisa, skvoša i badmintona, igrat će se na Zagrebačkom velesajmu.

U paviljonu 10A priča o ovom dinamičnom sportu koji je 1969. osmislio jedan meksički biznismen ima i poseban pečat. Udarila su ga dvojica naših proslavljenih nogometnih reprezentativaca, Robert Prosinečki i Janko Janković.

I grad ima koristi

Otkud nogometaši u sportu poput padela?

– Ne biste vjerovali koliko je popularan! U Španjolskoj nisu rijetkost stalno popunjeni tereni za padel odmah pokraj praznih teniskih terena, govore nam nekadašnje nogometne uzdanice. Padel, kažu Žuti i Janko, igraju svi pa ne vide zašto barem dio velike popularnosti padel ne bi ostvario i u Hrvatskoj.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Znam jako puno ljudi koji igraju skvoš ili badminton, mislim da će se lako pronaći i u sportu poput padela. Nikad ne znaš, možda i ne prođemo, no mislim da je riječ o sportu s kojim vrijedi probati. Pa bolje nego da Velesajam zjapi prazan – kaže Robi i dodaje kako od ovoga grad ima koristi. Paviljon 10 je u najmu, za padel je i obnovljen, dobio se sasvim novi i originalan sadržaj.

Doista, krećući prema Velesajmu, očekivali smo neko malo drugačije igralište. Zaista smo se prevarili jer cijeli je paviljon 10 pretvoren u ultramoderni centar ovog novog sporta.

Vodili smo računa o svemu. A vjerujte mi, ja znam što je dvorana, igram mali nogomet stalno, a nigdje se ne mogu otuširati kako treba. Zato smo napravili svlačionice kakvih nema nigdje. Imat ćemo i kafić, ne želimo da igračima nedostaje apsolutno ništa – govori nam Prosinečki.

Baš za svakoga

Kako se igra padel? Pravila su jednostavna, kaže Janko Janković koji je i u Španjolskoj imao jedan manji padel-klub, a prenosi nam oduševljenje još jednog hrvatskog internacionalca koji se s padelom upoznao u Malagi gdje danas igra.

– Oduševljen je, kaže da se tereni ne prazne. Svi koji su igrali nešto s reketom pronaći će se. Jer, tenis ne može igrati svatko, moraš učiti kako se služiti teniskim reketom.

Padel može igrati apsolutno svatko, lagan je za “uhvatiti”. Ali pakleno dinamičan, kaže Janko.

Dakle, na terenu, a svaki je napravljen od tri tone kvarcnog pijeska, sličan badmintonskom, servirate kao u tenisu, no “reternirate” malo drugačije – dopustivo je da loptica udari zid iza vas. Igra se isključivo u parovima, reketima koji su poput umanjenih teniskih.

Na pod smije pasti samo jednom, poeni dugo traju, broje se kao u tenisu.

Komentara 2

TR
traflu
20:15 26.02.2016.

Reprezentativac Janko Janković ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije