Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Platili i elaborate

Zaprešić do sad potrošio pet milijuna kuna za obnovu od potresa

Zaprešić: Stanari devastirane zgrade u potresu borave u Pansionu Gec
Davor Puklavec/PIXSELL
30.12.2021.
u 09:05

Od te je svote 465.000 kuna “otišlo” kao potpora za 93 kućanstva, 372.386 kuna za smještaj oštećenih u pansionu, 1,3 milijuna za najamninu stanova za 58 korisnika, dok je za elaborate za zgrade POUZ-a i Općinskog suda plaćeno 470.000, a za sanaciju škole 847.700 kuna

Stambene zgrade, Osnovna škola Antuna Augustinčića, Pučko otvoreno učilište, Općinski sud, katastar i gruntovnica. Zaprešićke su to građevine stradale u potresu koji je Banovinu stresao prije godinu dana, a u njihovu se obnovu, kako kaže gradonačelnik Željko Turk, dosad uložilo pet milijuna kuna. 

Od te je svote 465.000 kuna “otišlo” kao potpora za 93 kućanstva, 372.386 kuna za smještaj oštećenih u pansionu, 1,3 milijuna za najamninu stanova za 58 korisnika, dok je za elaborate za zgrade POUZ-a i Općinskog suda plaćeno 470.000, a za sanaciju škole 847.700 kuna.

– Vlasnike stanova u zgradama koje su znatnije oštećene u potresu podržali smo u namjeri da ne čekaju organiziranu obnovu, već da krenu u samoobnovu koju će država financirati u stopostotnom iznosu, i to tako što smo financirali sve njihove dosadašnje troškove: brze preglede, elaborate i projekte obnove koji će biti gotovi u siječnju - rekao je zaprešićki gradonačlenik Željko Turk. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije