Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmarališta

Zaposlenici Grada i sindikalisti na povoljnom ljetovanju

odmaralište
VL
21.08.2012.
u 11:00

Lovran, Novi Vinodolski i Crikvenica gradovi su u kojima Zagreb i sindikati imaju nekretnine za odmor koje su pune od lipnja do rujna

Nekad masovni odlasci zaposlenika državnih i gradskih tvrtki na ljetovanja u radnička odmarališta na Jadranu po povoljnim cijenama sve su rjeđa jer su objekti preprodani ili zapušteni, a među rijetkima koji se još “drže” su nekretnine zagrebačke gradske uprave.

Lovran najtraženiji

Iako je prostora malo, cijene su povoljnije pa “Bandićevi” zaposlenici i sindikalci još koriste odmarališta u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Lovranu. Objekti nisu veliki i riječ je o samo nekoliko soba po zgradi u kojima se gosti izmjenjuju, a na red se zna čekati i nekoliko godina. Lista tih sretnika kroji se prije ljeta, a boduju se brojni elementi. Prednost u stjecanju prava boravka imaju članovi sindikata koji dosad nisu imali priliku ondje ljetovati, oni koji su godinama članovi organizacije, oni s više djece, samohrani roditelji te oni koji žive u težim socijalnim uvjetima.

– Po osobi za članove sindikata u Novom Vinodolskom naplaćujemo 80 kuna, a članovi njihovih obitelji plaćaju 100 kuna po danu, djeca do pet godina ljetuju besplatno. Članovi sindikata apartman u Crikvenici plaćaju 300 kuna na dan, a ostali zaposlenici izvan sindikata isti plaćaju 350 kuna – kazao je Ivan Katalenić, povjerenih sindikata gradske uprave. Osim toga, sindikat u svom vlasništvu ima i vilu u Lovranu koja je nešto skuplja, ali i atraktivnija. Objekt za svoje zaposlenike u Posedarju imaju i zagrebački vatrogasci.

Omišalj na prodaji?

– Imamo tri objekta koja koristimo za ljetovanje te za različite vježbe cijele godine – kazao je Mladen Malčić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe. Dodao je kako je objekt tijekom Domovinskog rata oštećen pa su u njihovu obnovu uložili mnogo novca.

I dok se neki od objekata koriste, drugi su zapušteni i Grad im još nije našao namjenu. Jedan je od njih u Rogoznici, a Grad ga je dobio oporukom od preminulog Zagrepčanina. Objekt je u lipnju prodan na javnom natječaju za milijun kuna, a kupila ga je tvrtka Novi kvadrat. Ta tvrtka bavi se gradnjom stambenih i građevina za odmor, a objekt u Rogoznici kupili su s namjerom da ga stave u “pogon”. Prodaja nije tekla glatko jer je Gradska skupština prvi put prodaju odbila zbog sumnji u cijenu što su poslije ipak odobrili. Slična je sudbina i objekta u Omišlju koji prema informacija iz Gradskog ureda za imovinu nije u dobrom stanju. Natječaj za njegovu prodaju proveden je bez uspjeha dva puta, a prema procjeni iz ožujka 2010. godine, tržišna vrijednost nekretnine je 1,68 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doktorica
11:58 21.08.2012.

“Bandićevi” zaposlenici i sindikalci još koriste odmarališta u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Lovranu.......koriste oni i druge beneficije,gdje drugi moraju čekati oni ne čekaju,a to traje godinama(npr.smještaj u mirovni dom državni i sl)

LA
larala
17:24 21.08.2012.

molim novinare da napišu gdje ljetuju naši dragi politicari koji narod pozivaju na odricanje i naravno o cijem trošku.... odmarališta su uvijek pripadala radnickoj klasi a, zahvaljujuci politici vecina tajkuna je uz firme jeftino kupila i odmarališta na kojima su kasnije zaradili masnu lovu al, to izgleda nije problem kao ovo gdje bandicevi zaposlenici uživaju u onom za što su se odricali u bivšoj državi.....kmetovi ocito mogu i bez odmora a, oni koji su te kmetove doveli na dno nek uživaju jer njima treba odmor......

VI
Vito
07:38 22.08.2012.

Prednost u stjecanju prava boravka imaju članovi sindikata koji dosad nisu imali priliku ondje ljetovati, oni koji su godinama članovi organizacije, oni s više djece, samohrani roditelji te oni koji žive u težim socijalnim uvjetima. NASLOV OVOG ČLANKA: Zaposlenici Gradai Grada i sindikalisti na povoljnom ljetovanju Kad to pozornije pogledate, shvatite da gradom u stvarnosti upravljaju siromašne samohrane majke , dugogodišnje članice organizacije s više djece koje žive u teškim socijalnim uvjetima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije