Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Kožić:

'Žalosti me što SDP koristi ova vremena u pokušaju dobivanja jeftinih političkih poena'

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić
22.04.2020.
u 16:49

Uz sredstva koja će se prikupiti iz spomenute akcije, osigurat će se do sad rekordni iznos od 12 milijuna kuna koja će se temeljem javnog poziva, sukladno definiranim kriterijima u samom pozivu, dakle, vrlo transparentno dodjeljivati poduzetnicima, priopćili su iz županije.

Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, osvrnuo se na današnje otvoreno pismo SDP-a Zagrebačke županije istaknuvši kako je on donio odluku o otvaranju računa za donacije u akciji  „Pomoć gospodarstvenicima“ dva dana prije nego li je taj prijedlog uopće stigao od strane SDP-a te da ga žalosti što sporna stranka "koristi ova izazovna vremena u pokušaju dobivanja jeftinih političkih poena".

Do sada su na spomenuti račun uplaćene plaće župana i zamjenika za ožujak te naknade dijela vijećnika županijske skupštine koji su se na poziv predsjednika Mate Čička priključili akciji. Nakon rebalansa proračuna jer je to pravno jedino tako moguće, uvjeravaju u županiji, na račun će biti preusmjerene uskrsnice i regresi svih djelatnika u iznosu od 740.000 kuna. U tijeku su, također, pregovori sa socijalnim partnerima vezanim za smanjenje plaća djelatnicima, a razlika u plaćama bit će jednako tako usmjerena na račun. 

- U tijeku su intenzivne pripreme rebalansa proračuna u kojem će se posebna pozornost posvetiti gospodarstvu. Uz sredstva koja će se prikupiti iz spomenute akcije, osigurat će se do sad rekordni iznos od 12 milijuna kuna koja će se temeljem javnog poziva, sukladno definiranim kriterijima u samom pozivu, dakle, vrlo transparentno, dodjeljivati poduzetnicima. Iznos uplaćenih donacija kao i utrošak sredstava iz tih izvora prikazat će se u polugodišnjem i godišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna za ovu godinu, kao i financijskim izvješćima - objasnili su u Zagrebačkoj županiji. 

Osim mjera za pomoć gospodarstvu, rebalansom se, dodaju, planira povisiti i trenutni iznos od 6,5 milijuna kuna za bespovratne potpore poljoprivrednicima na 8 milijuna kuna. Dodatnih 4,5 milijuna kuna bit će osigurana i za zdravstvo.

- Još jednom se zahvaljujem svima koji konkretnim prijedlozima, a ne politikantstvom doprinose kreiranju rebalansa i mjera za gospodarstvenike, poljoprivrednike i zdravstvo. Kao što sam najavio na ova tri resora neće se štedjeti. Žalosti me što SDP Zagrebačke županije koristi ova izazovna vremena u pokušaju dobivanja jeftinih političkih poena. Svjestan sam da su i nacionalni i lokalni izbori blizu, ali politiziranje u vrijeme ovakve krize u kojoj se ljudi bore za svoje živote, a gospodarstvo za opstanak je u najmanju ruku neodgovorno. Ponovno pozivam na razum i na zajedništvo – istaknuo je župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić.

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
18:05 23.04.2020.

Ma svi ste navalili na epp...dajte se svi primite posla, pridonesite što boljem zakonu o obnovi oštećenih građevina, uredite upravljanje zgradama po uzoru na Beč, radite konkretne stvari na dobro svojim državljanima koji vas biraju i plaćaju.

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:28 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije