Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi ga rado dočekuju

Zagrepčanka pohvalila poštara: 'U svojoj torbi nosi poslastice za peseke'

Poštar
Dusko Jaramaz/PIXSELL
05.07.2023.
u 11:41

Objava je dobila velik broj pozitivnih reakcija i pohvala na dobro djelo koje je mnogima popravilo dan

Paketi, pisma i računi za ljude, a poslastice za njihove četveronožne prijatelje. Poštar koji raznosi poštu u Čučerskoj ulici dobio je pohvalu od članice Facebook grupe "Zakaj volim Zagreb". 

-Pozdrav, evo samo javljam da moram pohvalit našeg poštara koji dostavlja po Čučerskoj (ne znam ga imenom), danas sam vidjela kako nosi poslastice za peseke u svojoj torbi i dijeli ih psima koji ga dočekuju. Sad ne znam je li to mito, ali vidi se i ljubav u tom djelu, preslatko- napisala je članica grupe. 


>>VEZANI ČLANCI:


Objava je dobila velik broj pozitivnih reakcija i pohvala na dobro djelo koje je mnogima popravilo dan. 

-Mi smo dobili mladog poštara prije godinu dana ali on to nema u navici, dok je stari poštar i ekipa koja nosi letke dobro opskrbljena keksićima. To se laje, maše se repićima i odmah znamo tko je u kvartu- napisala je druga članica grupe u komentaru. 

A zanimljivo je da poštara, onih s keksićima ili bez njih, u Hrvatskoj nedostaje. Nedavno su iz Hrvatske pošte objavili kako traže čak traži 134 radnika, od čega 108 poštarica ili poštara za običnu ili ekspresnu dostavu. Poštari se traže na području cijele zemlje, uglavnom na neodređeno. Za to vrijeme, okupljeni oko sindikata ovih dana traže veće plaće. 

Hrvatska pošta u oglasima ne navodi koja plaća očekuje potencijalne buduće zaposlenike, no Danica piše kako je prosječna plaća poštara dostavljača s uključenim bonusima za ostvarenje učinka oko 700 eura neto mjesečno. Naime, prosječna neto plaća svih zaposlenih u Hrvatskoj pošti iznosi oko 930 eura.

Osim plaća, poštarima na terenu čest su problem ozljede na radu. Tako je, primjerice, prošle godine evidentirano oko 270 ozljeda. Ozljede su nastale na radnom procesu, na putu na posao, 18 poštara ugrizao je pas, a 61 osoba ozlijeđena je u razbojničkom napadu.


>>VIDEO: Rusija i Ukrajina razmjenjuju optužbe oko planiranog napadana na nuklearnu elektranu

Komentara 3

BI
Binga01
13:33 05.07.2023.

Blago njima. U mom kvartu ne nosi niti poštu. Naime dolazi jednom tjedno.

PE
Pendrek57
18:26 05.07.2023.

Pa ja se bum ranil.

PR
pravednik2
14:40 05.07.2023.

Nekada su psi napadali poštare. Danas ih vole. Ako imaju neku kobasicu. Podmitljivi postali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije