Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manifestacija u koprivnici

Zagrepčani, iskoristite priliku i do Renesansnog festivala besplatno otputujte vlakom

Renesansni festival
Promo
15.08.2023.
u 13:50

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić trebao bi potpisati odluku kojom će se svi dani Renesansnog festivala proglasiti sajamskim danima

U obilazak glasovitog Renesansnog festivala u Koprivnici te posjet Carlsberg pivovari u subotu vas besplatno vozi Pan renesansni vlak. Polazak s Glavnog kolodvora je u 10.15 sati, preporučuje se dolazak 20 minuta ranije, a putnike će od Koprivnice do pivovare transportirati organizirani autobusi. Polazak prema lokaciji Renesansnog festivala je oko 14 sati, a u 19.15 predviđen je povratak do koprivničkog željezničkog kolodvora, s kojega vlak prema Zagrebu polazi u 20.24.

Koprivnički bedemi, ostaci nekadašnje velebne, renesansne protuturske utvrde te priča o stvaranju, ratovanju, slavljima i trgovini žitelja stare Koprivnice možete doživjeti na Renesansnom festivalu koji se održava od 17. do 20 kolovoza. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Ova turističko- povijesna i edukativna manifestacija svoje uporište ima u povijesnim faktima. Većina sadržaja bit će vezana uz 15. i 16. stoljeće kada su i nastale renesanse fortifikacije. Na festivalu kojeg je Hrvatska turistička zajednica proglasila najboljim u Hrvatskoj opet će nastupati nekoliko stotina vitezova, putujućih trgovaca, gubavaca, dvorskih luda, glazbenih skupina koji će izvoditi renesansnu glazbu, obrtnika, vlasnika i goniča životinja.

Kako piše portal Danica.hr gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić trebao bi potpisati odluku kojom će se svi dani Renesansnog festivala proglasiti sajamskim danima s javnim manifestacijama kako bi se, zbog izmijena u Zakonu u trgovini kojime je propisano da su prodajni objekti zatvoreni nedjeljom i u dane blagdana, ipak moglo prodavati na prigodnim štandovima.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije