Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEK NOVE

Zagrepčani i njihovi gosti veselo, uz vatromet, ušli u 2016. godinu

zagreb
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/8
01.01.2016.
u 02:59

Nova godina dočekana je na još nekoliko mjesta u prekrasno okićenom Zagrebu, uz raznovrstan program i u blagdanskom ozračju najbolje europske adventske i božićne destinacije, po portalu "European Best Destination".

Veselo i uz vatromet mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je sa sugrađanima posljednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.

Dobrom raspoloženju na središnjem zagrebačkom trgu, na kojem su se okupile tisuće slavljenika, pogodovala je i povoljna temperatura zraka, koja se kretala oko nula stupnjeva Celzijusa, a dodatno je atmosferu zagrijao 5-minutni vatromet koji je započeo točno u ponoć. Gradonačelnik Bandić je pozdravio sudionike, čestitao im Novu godinu, i kazao: "Hvala vam što ste došli. Uživajte, živjeli!".

Na organiziranom dočeku na glavnome zagrebačkom trgu građane je zabavljala poznata pjevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.

 Nova godina dočekana je na još nekoliko mjesta u prekrasno okićenom Zagrebu, uz raznovrstan program i u blagdanskom ozračju najbolje europske adventske i božićne destinacije, po portalu "European Best Destination". 

Osim na Trgu bana Jelačića, doček 2016. godine bio je organiziran i u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava, na Zrinjevcu te na Europskom trgu. U gradskom se središtu našlo za svakog ponešto, od onih najmlađih do najstarijih.

 Zagrebački gradonačelnik tradicionalno je prije dolaska na glavni zagrebački trg već obišao dežurne gradske službe i prenoćište za beskućnike u Kosnici.
 Na Staru godinu navečer, u društvu suradnika i novinara najprije je otišao na novogodišnju proslavu Društva "Goranin", u prostorije Stranke umirovljenika u Jurišićevoj ulici, a zatim se uputio sugrađanima u potrebi koji su smješteni u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici. Nakon toga, posjetio je liječnike i medicinsko osoblje u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu grada Zagreba u Heinzelovoj ulici te vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba u Savskoj cesti i policajce u Ulici Matice hrvatske.
 Nakon što je u društvu sugrađana veselo ušao u Novu godinu, gradonačelnik Bandić je poslije ponoći sa suradnicima i novinarima posjetio rodilište u KBC-u Sveti Duh i prvo dijete rođeno u 2016. godini

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
08:03 01.01.2016.

Želim svima pa i političkim neprijateljima, zdravlje, zdravlje i puno sreće i peneza u Novoj 2016. godini!!!

OK
okus
06:58 01.01.2016.

Svima sretna Nova Godina.

MM
maximilijanalexandar.max
08:14 01.01.2016.

Sretna vam svima Nova Godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije