Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dumovec

Zagrebačko groblje za ljubimce u Dumovcu kroz godinu dana

24.06.2015.
u 10:03

Kapacitet groblja nije ograničen i po potrebi će se i širiti, a na gradnju, koja počinje za nekoliko mjeseci, čeka se 7 godina

Na 12.600 četvornih metara, vrijedno 15 milijuna kuna, pokraj Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu za nekoliko mjeseci konačno bi trebala početi gradnja groblja za kućne ljubimce.

Zagreb će biti jedinstven u Hrvatskoj po ovakvom načinu njihova zbrinjavanja, a nakon gotovo sedam godina čekanja, za gradnju krematorija, hortikulturne površine s kasetama za urne, pomoćne zgrade te popratnih sadržaja raspisan je natječaj.

Izvođači imaju vremena do 3. srpnja da se jave za izvršavanje radova, nakon toga Grad, u roku od 45 dana, mora odabrati najbolju ponudu, a radovi moraju biti gotovi u roku od osam mjeseci, što znači da bi za otprilike godinu dana sve trebalo biti završeno.

– Groblje će imati ukupno dvije i pol tisuće kaseta, a svaka od njih od jednog do četiri grobna mjesta. Odvojeno će biti groblje za pse, mačke i druge životinje, a kasete će se davati u najam. Kapacitet groblja nije ograničen te će se po potrebi moći i proširiti, a na koliko vremena će se kasete davati u najam, još se treba odrediti – objasnili su u gradskom Uredu za poljoprivredu pri najavi projekta.

Podsjetimo, zagrebačko groblje kućnih ljubimaca bit će jedno od rijetkih u ovom dijelu Europe, uzor za gradnju je groblje kućnih ljubimaca u Beču, a željelo se postići da se životinje ne pokapaju ilegalno bilo gdje u zemlju. Također, vlasnicima će se na taj način omogućiti da nakon uginuća kućnog ljubimca mogu posjećivati njegovo posljednje počivalište.

Komentara 2

MM
MMarko657
16:04 24.06.2015.

Tko zna hoće li biti i posebna regulacija prometa 1.11.

OK
okvarbudovič
18:26 24.06.2015.

hoće li biti i misa zadušnica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije