Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportski savez grada zagreba

Zagrebačkim sportašima više od 350.000 eura za unaprjeđivanje sportskih aktivnosti za djecu i mlade

Foto: MINTS
1/2
31.01.2024.
u 15:38

U Ministarstvu turizma i sporta potpisan je novi ugovor kroz Program razvoja sporta od interesa za jedinicu lokalne, odnosno regionalne samouprave, koji se sufinanciraju putem županijskih sportskih zajednica za 2024. godinu

“Zagrebački sportski put – razvoj mladosti kroz raznolike sportove” naziv je novog projekta zagrebačkog Sportskog saveza kojim planira unaprijediti aktivnosti za djecu i mlade do 18 godina s naglaskom na podršku manje razvijenim sportovima i sportovima u razvoju, a za koji je osigurano više od 350.000 eura. Naime, u Ministarstvu turizma i sporta potpisan je novi ugovor kroz Program razvoja sporta od interesa za jedinicu lokalne, odnosno regionalne samouprave, koji se sufinanciraju putem županijskih sportskih zajednica za 2024. godinu.

– Novi ugovor dokaz je kontinuiteta našega rada i prijavljivanja novih projekata. U 2023. godini osigurali smo gotovo 1,3 milijuna eura za zagrebačke sportaše, djecu i mlade, trenere. Novi projekt proizlazi iz suradnje između Sportskog saveza Grada Zagreba i njegovih članova te sportskih klubova, stvarajući partnerstvo koje će maksimalno iskoristiti resurse i stručnost sportskih zajednica na lokalnoj razini – istaknula je glavna tajnica SSGZ-a Suzana Šop. 

VEZANI ČLANCI: 

S više od 250.000 eura iz osiguranih sredstava financirat će se stručni rad, dok će se nabava sportske opreme i rekvizita, potrebnih za projekt koji traje do prosinca ove godine, sufinancirati s nešto više od 100.000 eura. 

– Ova sredstva namijenjena su ciljano za sport djece i mladih, odnosno za njihovu opremu te rad trenera koji rade s njima u klubovima i drugim sportskim udrugama. Kod dodjele sredstava još smo dodatno vodili računa da se osigura da se djeci i mladima koji su iz manje razvijenih područja sport učini pristupačnijim te uzeli u obzir i indeks razvijenosti pojedinih dijelova županije, gdje najmanje razvijeni dijelovi odnosno klubovi ili druge sportske udruge iz tog područja moraju biti sufinancirani s minimalno 40 posto dodijeljenih sredstava – izjavila je ministrica Nikolina Brnjac pri dodjeli ugovora te naglasila kako je glavni cilj ove aktivnosti osigurati djeci u svim dijelovima Hrvatske osnovne uvjete kako bi se mogli baviti sportom.

Projekt je, kažu iz gradskog Sportskog saveza, proizašao iz dubokoga uvjerenja da sport ima značajnu ulogu u formiranju karakterističnih osobina kod djece i mladih, poput timske suradnje, odgovornosti, discipline i fizičke aktivnosti, koje će im koristiti cijeloga života. Temelji se na uspješnoj suradnji između SSGZ-a i gradskih sportskih saveza, ali i sportskih klubova koji čine bazu sportske zajednice u Gradu Zagrebu. Partnerstvo između tih sastavnica omogućava da se kombinira stručnost, znanje i iskustvo sportskih klubova s organizacijskom sposobnošću i resursima SSGZ-a kako bi se maksimalno iskoristili potencijali sportskoga razvoja.

VEZANI ČLANCI: 

U fokusu je raznolikost sportova, dodaju, uključujući one koji su često zanemareni ili manje popularni. Time će se omogućiti djeci i mladima da istraže različite sportove i pronađu svoju strast. “Zagrebački sportski put – razvoj mladosti kroz raznolike sportove” želi postići niz važnih ciljeva kao što su stvaranje zdravoga okoliša za razvoj djece i mladih kroz sport, poticanje odgovornosti, samopouzdanja i timskoga rada među mladima, poboljšanje kvalitete sportske obuke i trenera, omogućavanje pristupa sportu svim slojevima društva, uključujući djecu s posebnim potrebama, promicanje manje razvijenih sportova i sportova u razvoju kao integralnoga dijela sportske zajednice u Gradu Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije