Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u roku 90 dana

Zagrebački SDP-ovci od Tomaševića traže da riješi bitno pitanje oko stadiona u Kranjčevićevoj

Foto: Grad Zagreb
31.08.2023.
u 08:30

Skupštinari iz SDP-a traže da se pronađe alternativa za biciklističku pistu koja bi trebala nestati sljedećeg proljeća u rekonstrukciji stadiona u Kranjčevićevoj. Jedini je takav objekt u ovome dijelu Europe, a očuvanje je važno i za profesionalne sportaše i za rekreativce, poručuju.

Zagreb ne smije ostati bez jedinog velodroma u ovom dijelu Europe, poručuje Klub gradskih zastupnika SDP-a. Zato će na predstojećoj sjednici Skupštine, zakazanoj za idući četvrtak, od gradonačelnika zatražiti da u roku od tri mjeseca izvijesti što planira poduzeti po tom pitanju.

Velodrom se, naime, trenutačno nalazi u sklopu stadiona Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, a po svemu sudeći, broji posljednje bicikliste jer bi na proljeće trebala početi rekonstrukcija i modernizacija tog objekta kojima će dobiti potpuno nove obrise. S postojećih nešto više od 5000 mjesta trebao bi se proširiti na oko 12 tisuća sjedala i tako istisnuti biciklističku pistu.

– Zagrebački velodrom je i jedini takav sportski objekt u Hrvatskoj na kojem biciklisti mogu trenirati u zaštićenim uvjetima, stoga je od velikog značaja za razvoj biciklizma, napose djece i mlađih kategorija, a njime se koriste i drugi sportaši, poput triatlonaca. Njegovo je očuvanje važno budući da zemlje zapadnog Balkana ne posjeduju takav objekt pa bi, ako se u Zagrebu zadrži, sportaši iz tih zemalja gravitirali Hrvatskoj i Zagrebu za natjecanja, treninge i zimske pripreme, što bi donijelo još koristi – smatraju gradski SDP-ovci.

POVEZANI ČLANCI:

Što se tiče alternative, optimalnom lokacijom, dodaju, čini se Sportski centar Jarun, gdje postoje čestice u gradskom vlasništvu. Osim toga, u prijedlogu zaključka navode i Bundek te druge slične gradske površine gdje bi takav objekt mogao biti.

– Povijest velodroma starija je od sto godina, na njemu su se rušili rekordi, ali on je osim za profesionalne sportaše važan i za rekreativce – zaključuju skupštinari iz SDP-a.

Predlažu i da se za financiranje razmotre i druge mogućnosti osim proračuna, odnosno da se za takav objekt povuče novac iz Europske unije ili iz državnog proračuna. Tradicija biciklizma u metropoli, spomenimo, duga je više do 150 godina. Ladislav Beluš dovezao je 1867. prvi bicikl u Zagreb, što je bio i prvi primjerak u Hrvatskoj. I prva utrka održana je u Zagrebu, i to na Zrinjevcu davnog 29. lipnja 1886. godine.

VIDEO Evo kako će izgledati novi stadion u Zagrebu na kojem će se igrati Liga prvaka

 

Komentara 3

DU
Deleted user
08:42 31.08.2023.

sdpjeci nestaju u proslosti svojoj ...jednostavno se ne mogu prilagodti novonastalim situacijama..novoj drzavi...stalno im manjka juga...ne znam zasto...

LL
lijepa_li si
11:23 31.08.2023.

uistinu, sdp bez komšiluka neprimjetan jest. kako se nad njima ne sažalit!

Avatar mrIvan
mrIvan
13:43 31.08.2023.

Kakve veze ovaj racionalni prijedlog ima veze s jugom? Samo kod problematičnih percepcija to je problem. Dakle, nakon nekog vremena SDP je napravio konkretan i pametan prijedlog. Možemo mu mora biti zahvalan za to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije