Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA OLIMPIJADA

Zagrebački informatičari razvalili, Lara Semeš prva je djevojčica na prvom mjestu u juniorskoj povijesti

zrs
Foto: Zagrebački računalni savez
20.07.2020.
u 12:31

"Razvalili" su i programeri seniori, odnosno srednjoškolci, a najbolji su bili Patrik Pavić (1. mjesto) i Krešimir Nežmah (2. mjesto), koji su iste pozicije ostvarili i na prošlogodišnjem natjecanju.

Osmašica Lara Semeš prva je djevojčica u povijesti Juniorske hrvatske informatičke olimpijade koja je osvojila prvo mjesto na ovom natjecanju. Prema privremenim službenim rezultatima troje najboljih bili su zagrebački osnovci, pa je tako osim Lare na natjecanju "rasturio" i  osmaš Luka Protulipac a izvrsan posao je napravio i sedmaš Nikola Vujica (7.r) iz Samobora, svi troje višegodišnji članovi Zagrebačkog računalnog Saveza.

Lara (302 boda) je nadmašila prijatelja Luku (300 bodova) za samo dva boda, i to u posljednjim minutama. Nikola Vujica se nakon lošeg nastupa na županijskom natjecanju zainatio - i ubroncio. Fran Škarica (7.r), briljantni Karlo Brčić (6.r) i Fabijan Cikač osvojili su peto, šesto i sedmo (deveto) mjesto.

"Razvalili" su i programeri seniori, odnosno srednjoškolci, a najbolji su bili Patrik Pavić (1. mjesto) i Krešimir Nežmah (2. mjesto), koji su iste pozicije ostvarili i na prošlogodišnjem natjecanju. Poznati su i 2016. kada je Nežmah bio šampion kao učenik 7. razreda, a Patrik najbolji šestaš, a osvajači su medalja i na juniorskim i seniorskim olimpijadama od 2017. do 2019.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije