Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spominjali i gotovca, budišu, voltairea

Zagrebački HSLS stao u obranu Peternela zbog Trnjanskih kresova: Vrlo rado bi ukinuli slobodu govora

Održana 13. sjednica Skupštine Grada Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/38
08.05.2023.
u 11:47

Konferenciju je zaključio pozivajući se upravo na Vladu Gotovca, jednog od osnivača HSLS-a te citirajući njegovu izjavu: „Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje“

Kristijan Jelić potpredsjednik HSLS-a i gradski zastupnik osudio je način na koji su organizatori Trnjanskih kresova onemogućili održavanje konferencije za medije Domovinskog pokreta u subotu.

- Mi u HSLS-u smatramo da je nedopustivo da bilo tko u demokratskoj Hrvatskoj nema mogućnost izraziti drugačiji stav. Pri tome je istaknuo - mi istinski liberali vodimo se riječima velikog francuskog književnika Voltaira „Iako se ne slažem s vašim mišljenjem, branio bih do smrti vaše pravo da ga iznosite - kazao je na konferenciji održanoj jutros na Zrinjevcu.

Gradski zastupnik u Skupštini smatra kako razne antifašističke i lijeve opcije se učestalo pozivaju na toleranciju, liberalizam i poštivanje različitosti, ali njihova tolerancija različitosti često završava na seksualnom opredjeljenju, a vrlo rado bi ukinuli slobodu govora na tragu totalitarnog prošlog režima kojeg i dalje zagovaraju.

Održana 13. sjednica Skupštine Grada Zagreba
1/35

- Posjetiti ću Vas da su naši osnivači Dražen Budiša i Vlado Gotovac u bivšem sistemu osuđeni na višegodišnje robijanje i oduzimanje građanskih prava isključivo zbog slobode govora! HSLS je još 1998. godine kao prva stranka u Hrvatskoj, nedvosmisleno osudio sve totalitarne režime dvadesetog stoljeća, bez obzira bili oni lijevi ili desni. Nakon jedanaest godina i EU parlament je donio rezoluciju kojom se osuđuju svi totalitarni i autoritarni režimi - dodao je.

Konferenciju je zaključio pozivajući se upravo na Vladu Gotovca, jednog od osnivača HSLS-a te citirajući njegovu izjavu:  „Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje“

>> VIDEO: Molitelji ponovo kleče na glavnom zagrebačkom trgu: Prosvjednici ih ometali bukom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije