Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA OD POTRESA

Zagrebački HDZ: 'Tomašević zna da smrtno ugrožava živote 1000 učenika i zaposlenika'

Most i Možemo
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
24.02.2023.
u 15:29

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića i XVIII. gimnazija trebaju konstrukcijsku obnovu jer nisu sigurne od potresa, stoji u elaboratu stručnjaka. HDZ-ov zagrebački ogranak ističe kako gradonačelnik Tomislav Tomašević ništa po tom pitanju ne čini, iako takvo stanje zgrada može ugroziti živote 850 učenika i oko 150 zaposlenika

Zagrebački HDZ ocijenio je u petak da gradonačelnik Tomislav Tomašević svjesno ugrožava više od 1000 učenika i zaposlenika Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića i XVIII. gimnazije jer ništa nije poduzeo iako je elaborat uglednih stručnjaka pokazao da zgrada tih škola na Šalati nije sigurna protiv potresa. HDZ podsjeća da je Klub gradskih zastupnika te stranke i HSLS-a, uz potporu nestranačkog zastupnika Ivice Lovrića, jučer na Gradskoj skupštini gradonačelniku Tomaševiću predložio po hitnoj proceduri zaključak da što prije počne konstrukcijska obnova zgrade tih dviju škola. Prijedlog je prihvaćen, ali s gradonačelnikovim amandmanom da za 30 dana izvijesti o stanju tih zgrada. 

U priopćenju ističu da Tomašević ne samo da ne čini ništa radi sigurnosti učenika i zaposlenika tih škola, nego Gradu zbog raskidanja ugovora s izvođačem radova prijete i penali. Iako je, kažu, s izvođačem radova za konstrukcijsku obnovu, izabranom na javnom natječaju, upravo Tomašević potpisao ugovor još 2021., sada izvještava da je zbog "poskupljenja radova“ Grad pokrenuo jednostrani raskid ugovora. 

"Gradonačelnik u gotovo dvije godine od potpisivanja ugovora nije ni prstom mrdnuo kako bi počela obnova, a sada svojom novom odlukom ne samo što svjesno suočava Grad Zagreb s plaćanjem penala za raskid ugovora, nego i - daleko gore - dovodi u opasnost učenike i zaposlenike navedenih obrazovnih ustanova", ističe HDZ. Skandalozno je, dodaje ta stranka, da "Tomašević i njegova družina NE Možemo svojom nesposobnošću te skrivajući glavu u pijesku pred ozbiljnošću problema ugrožavaju više od 850 učenika i više od 150 zaposlenika". Tomašević je jučer, uz ostalo, rekao kako u projektu ne piše da je zgrada nesigurna te je najavio procjenu novog statičara. Ako se pokaže da zgrada nije sigurna, istaknuo je, odmah će se učenici preseliti u druge škole.

>> VIDEO: Tomašević: Primio sam prijetnje smrću

Komentara 1

TJ
TJekelic
09:10 28.02.2023.

Normalno da zna on samo sluša druge iznad njega i pravi se da je neka faca a zapravo sve najgore radi i ne fokusira se na ništa pametno... Po meni bi bilo najbolje ga preko PickJobs stranice za zapošljavanje stavit u neki manji sektor di bi mogao postići nešto.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije