Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paketi spasa

Zagrebački Caritas u Čičku Poljanu donio hranu

Caritas Čička Poljana
Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
1/2
21.02.2014.
u 15:27

Zapovjedniku goričkog Stožera za zaštitu i spašavanje i župniku u Vukovini, Stjepanu Kosu i Đuri Saboleku, ravnateljica Caritasa Jelena Lončar i voditelj službe za župne Caritase Robert Futač donijeli pakete hrane vrijedne ukupno 25.000 kuna, a spremni su i dalje pomagati ako će vodostaj rasti

Caritas Zagrebačke nadbiskupije izdvojio je pomoć u protuvrijednosti 105.000 kuna za stanovnike Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, ugrožene poplavama, a za stanovnike Čičke Poljane i Vukovine danas je dostavljena hrana, vrijednosti 25.000 kuna, javljaju iz Caritasa.

Promet u Čičkoj Poljani zbog poplavljenih cesta i dalje je otežan, ali su se predstavnici Caritasa - ravnateljica sestra Jelena Lončar te voditelj službe za župne Caritase Robert Futač uspjeli probiti do stare škole, gdje su namirnice predali šefu Stožera za zaštitu i spašavanje Velike Gorice Stjepanu Kosu i župniku u župi Vukovina vlč. Đuri Saboleku.

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Bude li vodostaj rastao, a prema sadašnjim kretanjima i to je moguće, iako je danas Odra nešto pala, Caritas bi mogao pomoć dostavljati i sljedećih dana, za što se preporučio vlč. Sabolek, inače dekan Velikogoričko-odranskog dekanata, koji je zahvalio Zagrepčanima na današnjim paketima, koji mještanima praktički znače spas.

U tim su paketima, naime, mesni naresci, riblje konzerve, riža, cjelodnevni konzervirani obroci, pizze i voda u bocama - neophodne živežne namirnice.

>>Vatrogasni kamioni preniski za poplavu, traže pomoć vojske

Komentara 2

AL
Alkana
16:21 21.02.2014.

Svaka čast! Hrvatski Caritas uvijek prvi stiže u pomoć!

DU
Deleted user
15:03 23.02.2014.

kaj ce im riza nema struje a drva su mokra ,ljudima treba gotov i topli obroci i to najmanje 2 puta dnevno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije