Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija pojačanog nadzora

Zagrebačka policija zaprimila četiri dojave za okupljanje ilegalnih uličnih utrka

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/3
25.06.2023.
u 15:43

U vrijeme pojačanog postupanja dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća na području Grada Zagreba u kojima je nastala materijalna šteta te jedna prometna nesreća na području Zaprešića u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je u noći sa subote na nedjelju provela akciju pojačanog nadzoru u prometu, a od 21 do 3 sata zaprimili su četiri dojave oko mogućih okupljanja u vezi ilegalnih uličnih utrka ili takve vrste okupljanja, izvijestila je u nedjelju PUZ. Policijski službenici, kako je izvijestio PUZ, zaprimili su četiri dojave oko mogućih okupljanja u vezi ilegalnih uličnih utrka ili takve vrste okupljanja te potencijalnom kršenju prometnih propisa i remećenju javnog reda i mira zbog kršenja prometnih propisa kao što su buka rada motora, "proklizavanja" kotača i slično. Tom prilikom, osim prekršaja nepropisnog parkiranja nisu utvrđeni drugi elementi prekršaja ili drugih kažnjivih radnji.

U nadzoru prometa odnosno utvrđena su ukupno 143 prekršaja i to 136 prekršaja iz segmenta prometa, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, tri prekršaja zbog noćnog izlaska maloljetnih osoba, dva prekršaja iz segmenta zlouporabe droga, ističe PUZ i dodaje kako je utvrđeno i jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava zbog nepripadajuće registarske pločice na vozilu.

VEZANI ČLANCI:

Policija je utvrdila i 23 prekršaja, od toga radi se o četiri mlada vozača, zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu iznosila 2,24 g/kg zbog čega su četiri vozača uhićena, a jedan je zadržan na triježnjenju. 

Utvrđeno je i pet prekršaja zbog odbijanja provjere utvrđivanja prisutnosti opojnih droga.

VEZANI ČLANCI:

Zbog nepropisne brzine zabilježeno je 17 prekršaja, po jedan prekršaj zbog upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te prekršaj zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. 

U vrijeme pojačanog postupanja dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća na području Grada Zagreba u kojima je nastala materijalna šteta te jedna prometna nesreća na području Zaprešića u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

VIDEO Užas u Buzinu, automobilom naletio na skupinu ljudi na parkiralištu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije