Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićena dva muškarca

Zagrebačka policija zaplijenila čak 8 tona duhana!

duhan
Foto: PU zagrebačka
1/6
07.03.2015.
u 12:51

Vrijednost oduzetog duhana na crnom tržištu iznosila bi oko 2 milijuna kuna, dok je za navedenu količinu država oštećena za trošarinu oko 3,6 milijuna kuna

Zagrebačka policija zaplijenila je čak osam tona duhana te uhitila dvije osobe zbog nedozvoljene trgovine. Riječ je o muškarcima starim 86, odnosno 33 godine nad kojima policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom duhanskih proizvoda na području Dubrave.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su duhan nabavili na području Virovitičko -  podravske županije te ga uskladištili na više adresa na području Dubrave, gdje su ga rezali i pakirali u manje količine, pogodne za prodaju na tržnicama na području grada Zagreba, a većinom na tržnici Dubrava.

Policija je u pretragama obiteljske kuće, gospodarskih objekata i automobila koje koriste osumnjičene osobe pronašla 7.950 kilograma duhana, alate za rezanje duhana, stroj za ovlaživanje i druge predmete.

Vrijednost oduzetog duhana na crnom tržištu iznosila bi oko 2 milijuna kuna, dok je za navedenu količinu država oštećena za trošarinu oko 3,6 milijuna kuna.

– Protiv osumnjičenih je zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a oni su predani pritvorskom nadzorniku – priopćila je PU Zagrebačka.

>> Unajmio 100 godina staru kuću i u njoj skladištio duhan vrijedan tri milijuna kuna

Komentara 14

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
13:41 07.03.2015.

U Dubravi na placu već godinama ista ekipa...duhana, cigarete, duhana... policijska postaja jedno 200m od njih, ali nikome ništa, godinama...

IV
Ivanveliki
13:05 07.03.2015.

naravno.. skuplja trosarina od duhana...

GS
gaja.senior
13:04 07.03.2015.

Tko nije platio tarifu a tko pokriva prodaju na tržnici dubrava 20 švercera svaki dan policajca ni na vrh nebodera iznutra se javlja ako bi bila akcija i redovita štibra od pokrivaća . OSTOJIĆU zaviri u PP 3 i henzelovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije