Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan uhićen, drugi u bih

Zagrebačka policija: Hakerski dvojac ukrao više od 100 tisuća eura odvjetničkim uredima

Ilustracija za hakiranje kompjuterskih podataka
JENS BUTTNER/DPA
11.01.2024.
u 16:27

Prvoosumnjičeni je zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela uhićen 10. siječnja 2024. te je u zakonskom roku, 11. siječnja 2024. predan pritvorskom nadzorniku. Drugoosumnjičeni zasad je nedostupan policijskim službenicima, navode iz PUZ-a.

Policijski službenici Odjela kibernetičke sigurnosti Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji sa Službom kibernetičke sigurnosti Uprave kriminalističke policije imali su pune ruke posla istražujući čak 20 kaznenih djela koja su im prijavili odvjetnički uredi u Hrvatskoj. Sumnja se da je dvojac tijekom 2023. protupravno došao u posjed 108.400 eura raznim kaznenim djelima iz sfere računalnih prijevara.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su prvoosumnjičeni punoljetni hrvatski državljani s područja Zagrebačke županije i drugoosumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine počinili ukupno 20 kaznenih tako da su neovlašteno pristupali internetskom bankarstvu oštećenih odvjetničkih ureda, neovlašteno zadavali naloge u korist tuzemnih i inozemnih bankovnih računa, a koje su prethodno otvarali korištenjem krivotvorenih osobnih isprava – navodi policija u izvješću

Prvoosumnjičeni je zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela uhićen 10. siječnja 2024. te je u zakonskom roku, 11. siječnja 2024. predan pritvorskom nadzorniku, a drugoosumnjičeni zasad je nedostupan policijskim službenicima, zaključuju iz PUZ-a.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Make my day
Make my day
16:46 11.01.2024.

Ono kad lopov ukrade lopovu

WC
wolf_cro2
18:02 11.01.2024.

Baš su našli kojoj sirotinji oteti teško stečenu crkavicu...

DA
darwil
17:03 11.01.2024.

Samo naplatili porez

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije