Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u ozračju božićnog slavlja

Zagrebačka nadbiskupija darovala kuću višečlanoj obitelji: 'Želimo ih ohrabriti da budućnost grade u Hrvatskoj'

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
1/2
Autori: Dario Topić, Hina
11.01.2024.
u 15:56

Stoga, ako želimo očuvati svoj identitet, naglasio je Kutleša, to valja učiniti s pomoću sveopće skrbi za obitelj, i to društvo u svojemu području djelovanja, a Crkva u svojemu

Zagrebačka nadbiskupija darovala je kuću višečlanoj obitelji oca Damira i majke Ivane, koji iščekuju petoga člana obitelji, priopćio je u četvrtak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Zagrebačka nadbiskupija tom gestom želi pružiti potporu i izraziti blizinu mladim obiteljima otvorenima prihvaćanju dara života te ih ohrabriti u odlukama da svoju budućnost prepoznaju i grade u Hrvatskoj.

"U ozračju božićnoga slavlja zagrebački nadbiskup susreo se s obitelji Damira i Ivane te im uručio ključ njihove nove kuće koju je zagrebačka nadbiskupija stekla dobrotom darovatelja", navode u priopćenju iz zagrebačke nadbiskupije.

– U našemu narodu kulturu, povijest i običaje, ispravan odnos prema bližnjemu, društvene vrline, ljubav prema Bogu prenosile su u prvome redu obitelji i Katolička crkva – rekao je zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša, dodavši kako je hrvatski čovjek uvijek visoko cijenio obiteljske vrijednosti, osobno skrbio za najranjivije u obiteljima, tj. djecu, starije i bolesne. 

POVEZANI ČLANCI:

Stoga, ako želimo očuvati svoj identitet, naglasio je Kutleša, to valja učiniti s pomoću sveopće skrbi za obitelj, i to društvo u svojemu području djelovanja, a Crkva u svojemu.

Potrebno je prikladnim zakonima i drugim mjerama promicati i štititi tu temeljnu jezgru društvenoga života, rekao je dodavši kako su obitelji potrebne naša pomoć i sveopće zauzimanje.

 

Komentara 8

ZZ
Zo-ZG
16:28 11.01.2024.

Netko je crkvi ostavio svoju kuću, a onda je crkva tu kuću darovala ovoj obitelji. Svakako pohvalno i korisno za sve! Crkva bi imala troškove održavanja, ali se ujedno odrekla i financijske koristi koju bi imala da je kuću išla prodati. Podržavam.

LU
Lumumba
18:01 11.01.2024.

Podrška Crkvi. Bilo bi dobro osnovati neki fond, zakladu koja bi davala i iznajmljivala stanove obiteljima s više djece.

Avatar Kajman
Kajman
18:14 11.01.2024.

Baš me zanima kako će mrzitelji naše katoličke crkve na ovo reagirati i koji spin će plasirati. Zanima me koliko će i drugi mediji ovakav hvalevrijedan čin popratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije