Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bliži li se kraj mukama?

Zagreb u 2024.: Na ulazu u grad kojim prođu milijuni, stanovnici desetljećima slušaju jedno obećanje

Zagreb: Stanovnici Lu?kog imaju problema s kanalizacijom
Robert Anic/PIXSELL
31.01.2024.
u 08:15

Kažu da su u Vodoopskrbi i odvodnji svjesni hitnosti situacije za stanovnike naselja koji i dalje moraju prazniti septičke jame

Dokad će morati prazniti septičke jame, pitaju se već dugi niz godina stanovnici zagrebačkog naselja Lučko, o čijim smo nastojanjima da u 21. stoljeću napokon dobiju kanalizaciju pisali prošlog tjedna. Pumpanje, štopanje i održavanje dio su njihove svakodnevice jer im je nasušno potrebnu infrastrukturu obećao u više navrata pokojni gradonačelnik Milan Bandić, a ni uspostavom nove vlasti situacija se nije pomaknula s mrtve točke.

Pitanje s početka postavili smo tada i Holdingu, njegovoj podružnici Vodoopskrba i odvodnja (ViO) te Gradu. A iz Holdinga su nam sada odgovorili kako je tijekom prošle godine Grad provodio postupak obnove zemljišnih knjiga, pri čemu su usklađivani podaci s katastrom, a cijeli je proces završen početkom siječnja.

– ViO je odmah pristupio izradi elaborata za projekt gradnje kanalizacijske mreže naselja Lučko i Ježdovec, u skladu s novim brojevima i oznakama čestica. Nakon usklađivanja katastarskih čestica, krenut će se u rješavanje imovinskopravnih pitanja, postupak ishođenja građevinske dozvole i pokretanje javne nabave – poručuju iz Holdinga pa dodaju kako su u ViO-u svjesni hitnosti situacije te svakom koraku pristupaju maksimalno žurno.

Još će neko vrijeme, dakle, stanovnici Lučkog biti primorani slušati zvukove cisterni koje dolaze prazniti septičke jame, što uz vrtoglave iznose na računima nerijetko za sobom povlači i nesnosan smrad.

Prije deset godina prošao je glavni vod Puškarićevom ulicom koja prolazi središtem Lučkog. Potom je trebalo, pojasnili su nam tamošnji stanovnici, provući cijevi kojima bi se okolne ulice povezale na kanalizaciju, ali to se nikad nije dogodilo.

VEZANI ČLANCI: 

Uz gradnju kanalizacijske mreže za naselja Lučko i Ježdovec, na stranicama ViO-a, podsjetimo, navodi se i da gradnja priključnih kanala na glavni kolektor GSK1 u Puškarićevoj ulici već ima gotov projekt, a radovi mogu početi nakon rješavanja imovinskopravnih odnosa jer je riječ o rekonstrukciji državne ceste. Projektom je planirana gradnja priključnih kanala u duljini od 3215 metara, a zahvat bi trebao stajati oko 785,8 tisuća eura bez PDV-a.

VIDEO: Musk: 'Ugradili smo čip u mozak čovjeka'

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
14:01 31.01.2024.

ViO, kriminal ispod radara. Nista ne rade i samo fusaju. Banda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije