Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potres 1,8 po Richteru

Zagreb opet podrhtavao: Čuo se jak udarac, pa tutnjava, probudilo me

Potres
EMSC
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.06.2020.
u 07:39

Prije dva dana seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru

Slabi potres osjetio se oko 1.27 sati na području Zagreba. Prema EMSC-u bio je jakosti 1,6 po Richteru. Seizmolog Krešimir Kuk kazao je da je potres bio jačine 1,8 po Richterovoj ljestvici. Epicentar potresa bio je malo dalje od Markuševca, prema Sljemenu, a slijedilo je i nekoliko nešto slabijih potresa, rekao je Kuk za Hrvatski radio.   

Zabrinuti građani ostavili su brojne komentare o svome iskustvu na EMSC-u.

"Čula se grmljavina odozdola", napisala je jedna osoba iz Gračana. "Dobro se čulo", napisao je netko s Črnomerca. "Tutnjava i zgrada cuknula jednom", napisala je osoba s Kvatrića." Kratak, ali jak udarac me probudio", svjedočila je osoba također iz Gračana. "Neugodan zvuk vibracija kroz kuću", napisao je također jedan Zagrepčanin.

Podsjetimo, prije dva dana u 17 sati i 51 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao više od 1000 puta. 

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
09:11 19.06.2020.

Bez panike molim. Za takav potres je dovoljno da Žak Houdek padne sa tute....

ZA
zagabria5
10:06 19.06.2020.

Dobri su ovi seizmolozi, cijela znanost da bi na kraju shvatili da zapravo ne znaju ništa i ne mogu predvidjeti ništa. Pa kakva je to onda znanost

Avatar comparator
comparator
11:12 28.06.2020.

Po svemu sudeći Kinezi su odlučili probiti direktni tunel do Kumrovca !😜

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije