Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac patrola

Za vruće dane samo laganija jela i salate

Franjo Barunčić
Tomislav Miletić/PIXSELL
20.06.2013.
u 19:00

Za desert će supruzi ovaj zagrebački umirovljenik poslužiti trešnje, koje se na trešnjevačkoj tržnici nakon podneva mogu dobiti i za nešto nižu cijenu.

Umirovljenik Franjo Barunčić za sebe i suprugu pripremit će dalmatinsku blitvu, sezonsku salatu i pečeni pileći batak.

Sastojci (za 2 osobe): 

2 batka i 2 zabatka 14 kuna 

pola kilograma blitve 10 kn 

4 krumpira 3 kn 

3 rajčice 8 kn 

2 krastavca 6 kn 

pola kilograma trešanja 12 kn 

češnjak, maslinovo ulje, vegeta, sol 

Ukupna cijena ručka 53 kune. 

Postupak:

Oprane batke i zabatke zarezati na 2-3 mjesta i začiniti ih s obje strane maslinovim uljem, paprom, solju i malo vegete. Meso složiti u tepsiju, dodati malo maslaca i lovorov list. U ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva potrebno peći oko sat vremena. Uz meso Barunčić će kuhati i blitvu s krumpirom. Blitvu je potrebno prvo očistiti, dobro oprati i narezati na malo manje komade. U velikom loncu treba ugrijati vodu u koju nakon ključanja treba kuhati blitvu. Blitva se kuha oko pet minuta, a gotova bi trebala biti mekana i svijetlo obojena, a ne kašasta. 

Blitvu premjestiti u zdjelu i dodati kuhani krumpir, češnjak i maslinovo ulje. Uz ovo jelo, u potrazi za osvježenjem, Barunčić će pripremiti i salatu od rajčice i krastavaca. Njih će samo narezati, posoliti i začiniti maslinovim uljem i jabučnim octom. Za desert će supruzi ovaj zagrebački umirovljenik poslužiti trešnje, koje se na trešnjevačkoj tržnici nakon podneva mogu dobiti i za nešto nižu cijenu.

>>Unuke će dočekati pirjane mahune, krumpir i pileći file

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije