Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30. obljetnica manifestacije

Za vikend uživajte u plešivičkim vinima uz glazbu Nene Belana, Matije Cveka i Gazdi

Jastrebarsko: Svečano je otvorena Plešivička cesta pjenušaca
Robert Anic/PIXSELL
29.09.2023.
u 16:02

Kroz tri dana bit će organizirane brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati. Svi sudionici moći će degustirati vrhunska vina i o njima slušati od ponajboljih stručnjaka

Od 29. rujna do 1. listopada u prekrasnom vinskom paviljonu u perivoju dvorca Erdödy posjetitelji će u vremenu od 16 pa sve do 2 sata iza ponoći uživati u ponudi 14 vinara, a to su Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember i Vinarija Kurtalj. 

Kroz tri dana bit će organizirane brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati. Svi sudionici moći će degustirati vrhunska vina i o njima slušati od ponajboljih stručnjaka. Ulaznice za vinske radionice mogu se kupiti OVDJE.

Za glazbeni su program zaduženi Neno Belan & Fiumens koji će publiku zabaviti u petak, 29. rujna, Matija Cvek & The Funkensteins koji nam stižu u subotu, 30. rujna i Gazde koje će u nedjelju, 1. listopada s omiljenom publikom također proslaviti 30. rođendan.

Posebno će iznenađenje biti i Gastro predstavljanje Jaska na tanjuru koje je organizirano u suradnji s jaskanskim udruženjem obrtnika, a sudjeluju restorani Patron, Princess, K Lojzeku, Kuna, Ivančić, Šumski dvor, Hollyfood, Barbara, Repro eko, Planinarski dom Žitnica, Lenalux i Vinogradarska kuća Braje. Degustacija je za sve posjetitelje besplatna. 

Tradicija vina i vinarstva dio je jaskanske povijesti i tradicije, a djelić atmosfere i tradicije našega kraja svojim će nastupima prenijeti KUD – ovi i orkestri, čuvari običaja i kulture.

U nedjelju, 1. listopada od 16 sati na glavnoj pozornici Dana vina započet će kulturno – umjetnički program pod nazivom „30 godina Dana vina“, a predstavit će se članice Zajednice kulturno – umjetničkih udruga grada Jastrebarskog. Nastupaju puhački orkestri DVD - a Stankovo, Petrovina, Domagović i Gornji Desinec, Tamburaški orkestar Čabdin, Svetojanske mažoretkinje te KUD – ovi: KUD Okićka trešnja, Stankovo, KUD Umirovljenika Jastrebarsko, Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, KUD Desinec, Glazbena i folklorna sekcija Udruge umirovljenika Jastrebarsko i KUD “Lipa”, Slavetić.

Istoga dana, u 18 sati posebna će poslastica za posjetitelje biti torta kojom ćemo povodom 30 godina Dana vina počastiti posjetitelje. Uz dobro vino ide i dobra hrana, a za ugostiteljski su dio zaduženi Malo gospodarstvo Kolarić, Grande Burger Coletti, Urban Gurman te jaskansko Udruženje obrtnika s tradicionalnom ponudom kolača. 

Podsjetimo, tradicija vina i vinarstva dio je jaskanske povijesti i tradicije, a prvi „službeni“ Dani vina održani su 1992. godine na Strossmayerovom trgu, u organizaciji Radio Jaske. Potom su se do 2000. godine održavali na Trgu Ljube Babića, kasnije na Trešnjevci i prostoru Sajmišta, a sada su svoj dom našli u perivoju dvorca Erdödy. Odabir lokacije prati vinare koji se sve više okreću ekološkoj proizvodnji i povratku prirodi.

Organizatori Dana vina su Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog, glavni sponzor manifestacije Jana, a manifestaciju podupiru i Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Mladina, Hrvatski šumarski institut, Euroherc, Udruženje obrtnika Jastrebarsko, Go2Digital, Gospodari svjetla i Posao.hr.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije