Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Svih Svetih

Za lampaše i cvijeće barem sto kuna, ali do groblja besplatan bus

lampaši
Foto: Stjepan Bubalo
1/2
19.10.2015.
u 12:15


Obrtnici tvrde da su lampaši iz trgovina lošiji od onih koji oni sami izrađuju

U sljedeća dva tjedna tisuće Zagrepčana poći će u obilazak groblja noseći svijeće i cvijeće na vječna počivališta svojih najmilijih.

Iako će većina do groblja na sam blagdan 1. studenoga te Dušni dan, mnogi će svijeće i cvijeće kupiti ranije pa smo provjerili cijene na tržnicama i u trgovačkim centrima.

Bliže groblju - skuplje

Na tržnicama, kao i štandovima uz groblja cijene lampaša kreću se od 5 kuna za najmanji do 30 za velike dok se u velikim trgovačkim centrima za 30 kuna može kupiti komplet od četiri srednje velika lampaša.

–Trgovački centri su jeftiniji od nas i uništavaju nas, no nude i nekvalitetniju robu. Građani to ne znaju no dobro je ako takvi lampaši prežive do tri sata, dok ja za moje garantiram da će svijetliti puna tri dana - kazala je Vlasta Miholić, obrtnica koja ima štand na Dolcu. Pojasnila je da je riječ o kvaliteti voska te da oni svijeće koje nude pune najkvalitetnijim koji je i nešto skuplji.

–Kupila sam svijeću i cvijeće koje se nudi jer kasnije neću biti u Zagrebu. Potrošila sam sto kuna, jeftinije se ne može ni proći - kazala je Zagrepčanka Ljerka Maričić.

Iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije najavili su da je započela i prodaja lampaša u njihovoj akciji Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro s ciljem prikupljanja sredstava za potrebe korisnika koji nakon punoljetnosti napuštaju Caritasove kuće. Na taj način lani su prikupili 151 tisuću kuna, lampaše po cijeni od 10 kuna prodaju po župama, a od 29. listopada i na štandovima na Kaptolu, Trgu bana Jelačića te grobljima.

Za cvijeće 30 do 45 kuna

Osim svijeća, građani kupuju i cvijeće i to većinom krizanteme ili multifloru.

–Krizanteme se još nisu otvorile pa će u ponudu za nekoliko dana, a cijena će im biti oko 45 kuna. Multiflora se prodaje od 25 do 30 kuna - kazao je Ernest Vinković sa štanda na Dolcu dodavši da je svo cvijeće iz domaćeg uzgoja iz Ludbrega. I dok se tek čeka dolazak krizantema na štandove, one se mogu nabaviti u Vrtnom centru Zrinjevca na Remetinečkoj cesti gdje se prodaju za 30 kuna.

Iz Grada, pak, neslužbeno saznajemo da će građani na Sve svete, dan uoči te Dušni dan do groblja moći besplatnim autobusima.

Komentara 3

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:29 19.10.2015.

Besplatni autobusi koji idu na zrak i voze ih vozači koji ne rade za plaću ;)

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:18 20.10.2015.

Hm, poruka ZET-a mogla bi se isčitati i ovako. Derat čemo vas cijele godine visokim cijenama karata i globama, ali ako idete na groblje, - vozimo besplatno.

BR
brukic
15:40 19.10.2015.

Tak mi svejedno kad nam sve pokradu drugi dan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije