Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački holding

Za kamate i plaće hitno im treba 260 milijuna kuna

bandić, čović
Renato Branđolica
06.07.2010.
u 16:10

Budući da Holding trenutačno na računu ima između 130 i 150 milijuna kuna, jasno je da bi netko lako mogao ostati “kratak”. Čini se da to neće biti financijaši...

Zagrebačkom holdingu u četvrtak na naplatu dolazi 120 milijuna kuna kamata za obveznice (300 milijuna eura) koje je Holding prodao na Londonskoj burzi u ljeto 2007. godine.
Nesreća nikada ne dolazi sama, pa tako svojim radnicima moraju najkasnije do ponedjeljka, 12. srpnja, isplatiti 140 milijuna za lipanjsku plaću.

Plaće nikada nisu kasnile

Pošto Holding trenutno na računu ima između 130 i 150 milijuna kuna, jasno je da bi netko lako mogao ostati “kratak”. Čini se da to neće biti financijaši.

– Bilo bi neozbiljno da ne platimo kamate za obveznice. Ispali bismo krajnje neozbiljni pred stranim investitorima – rekao je Ivo Čović, predsjednik uprave Holdinga. Kaže da s bankarima pregovara o kratkoročnom, interventnom kreditu od 120 milijuna kuna.

– Nadam se da ćemo kredit realizirati ovih dana – rekao je Čović. Uz opasku da nikada do sada radnicima plaće nisu kasnile niti dana, štoviše da se najčešće isplaćuju i sedam dana prije roka (dvanaestog u mjesecu) dogovorenim kolektivnim ugovorom, Čović je danas rekao da “neće biti smak svijeta ako plaće zakasne jedan dan”.
Ipak, nadaju se spasu u zadnji trenutak.
– Sutra ćemo na računu možda imati i 300 milijuna kuna pa ćemo imati i za plaće i za kamate. Grad nam za srpanj još nije uplatio dvanaestine za subvencije ZET-u i iz programa komunalnih radova – kaže Čović.

Praksa je da, doznajemo u Holdingu, Grad dvanaestine plaća između sedmog i petnaestog u mjesecu. No uprava Holdinga ne bi trebala biti posve sigurna da će tako biti i ovog mjeseca.

Bandić “oteo” 95 milijuna

Naime, gradonačelnik Milan Bandić jučer je predložio rebalans proračuna u kojemu je subvencije za ZET srezao za 95 milijuna kuna – mnogo više od jedne dvanaestine (62 milijuna kuna).
Zbog problema s likvidnošću, nagomilanim dugovima prema dobavljačima (Tehnika, Končar...) i lizing kućama Holding će uskoro morati uzeti i dugoročni kredit od 150 milijuna eura.

Komentara 10

OB
-obrisani-
17:15 06.07.2010.

to je bar lako kao i dosad,po bosanski dignite 1m 3 plina na 10 kn 1m 3 vode na 50 kn,tramvajsku kartu na 50 kna,pa opet možete cijelu bosnu i hercegonajru zaposlit po tim mjestima za istraživanje ruda i pljačkanje građana,ionako nište ne znate osim osmišljavati legalne pljačke poput onih fora s parkiranjima..tipična banda lopovska u kravatama..fuj

OB
-obrisani-
17:23 06.07.2010.

onaj tko pljačka legalno ili ilegalno vlastite građene je veleizdajnik i nepismena atagonistička bosanska balkančina,a takvih ima previše

DO
doktorica
06:47 07.07.2010.

najgore je kad se sirotinja \"dočepa\" vlasti,drži se noktima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije