Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednici fotonatječaja

Za fotku crkve u Granešini dobio cjelogodišnju ulaznicu za MUO

21.08.2015., Zagreb - U Muzeju za umjetnost i obrt dodijeljene su nagrade sudionicima foto natjecaja, Bolle vasim ocima.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
22.08.2015.
u 12:59

Hrvoje Abraham Miličević osvajač je glavne nagrade na natječaju upriličenom uz izložbu Bollé-graditelj hrvatske metropole

Hrvoje Abraham Miličević, 23-godišnji student Grafičkog fakulteta, za svoju je fotografiju neogotičke crkve u Granešini osvojio ulaznicu za sva događanja u Muzeju za umjetnost i obrt u 2016. godini. Miličević je ovu vrijednu nagradu, koju mu je predao Fernando Soprano iz MUO-a, dobio kao pobjednik fotonatječaja Bollé vašim očima, kojeg je muzej organizirao uz izložbu Herman Bollé-graditelj hrvatske metropole.

–Ta župna crkva mi je u susjedstvu gdje živim. Inače se bavim fotografijom i sve što je Bollé radio mi je fenomenalno - ističe Hrvoje, dodavši skromno da su i slike ostalih finalista sjajne, no da "sam ja valjda imao sreće jer sam skupio najviše lajkova".

Ostali finalisti natječaja - Irena Freja, Tatjana Kabač, Ivan Leš, Zrinka Marković, Slavica Nuić, Krunoslav Pavlić, Bernarda Ratančić, Mirela Rod Slipčević i Miodrag Vojvodić nagrađeni su katalogom izložbe.

–Inspiracija za moju sliku panorame Mirogoja došla je u spontanoj vožnji biciklom i ispalo je super - kaže Irena Freja (26).

Inače, izložba Herman Bollé-graditelj hrvatske metropole, na kojoj je predstavljen polustoljetni doprinos ovoga austrijskog arhitekta Zagrebu (u kojem je i umro 1926., a projektirao je katedralu, MUO, kompleks na Mirogoju...), otvorena je još samo danas od 11 do 20 sati i sutra od 10 do 14 sati.

Komentara 1

MR
MRUDante
14:34 24.08.2015.

hahhahaha kako je ovo dobro...pisati o fotonatječaju i ne staviti fotografije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije