Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanacija

Za dugove triju bolnica Grad daje još 50 milijuna kuna

sv. duh
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
03.02.2015.
u 09:49

U Sv. Duhu, Srebrnjaku i Plućnoj bolnici dugovi se gomilaju već i po osnovi plaća, jer iz državne blagajne bude isplaćeno manje novca

Nakon što je prošle godine iz gradskog proračuna izdvojeno 59 milijuna kuna za sanaciju dugova zagrebačkih bolnica, ove će se godine za istu svrhu osigurati točno 50,967.198,14 kuna. Iako je prošlogodišnji plan Grada Zagreba bio sanirati sve dugove zdravstvenih ustanova u njihovoj nadležnosti, on se ipak prolongirao pa se po toj osnovi "zagreblo" i u ovogodišnji proračun.

Najviše novca za podmirenje dugova izdvojit će se tako Kliničkoj bolnici Sveti Duh – 46,158.934,49 kuna, dok će se Dječjoj bolnici Srebrnjak na račun duga osigurati 2,188.279,71 kuna.

Preostali iznos od planiranoga bit će uplaćen Specijalnoj bolnici za plućne bolesti.

Podsjetimo, nepodmirene obveze još od kraja 2013. iznosile su 109,967.198,14 kuna. Dugovi se, naime, kako je objasnila pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum još lani kada se novac izdvajao iz proračuna, gomilaju već i po osnovi plaća, jer iz državne blagajne bude isplaćeno manje novca. Na račun KB-a Rebro, primjerice, iz državnog se izvora izdvoji nešto više od 16 milijuna kuna, dok samo za isplatu plaća djelatnicima te zdravstvene ustanove treba više od 17 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije