Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
402 trkača do vrha zgrade

Za 490 'štengi' Zagrepčanke mjeseci vježbe

12.12.2015., Zagreb - U neboderu Zagrepcanka odrzana Utrka stepenicama na vrh Zagrepcanke - Zagrepcanka 512. Najstariji sudionik dr. Ivo Belan (79). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL
14.12.2015.
u 10:22

Novi-stari pobjednik Zagrepčanke 512 oborio je vlastiti rekord, a pomicanju svojih granica u ovoj utrci teže i debitanti i stari trkači

Da mladost ne pobjeđuje uvijek starost u sportu i fizičkim aktivnostima pokazalo se i ove subote na 4. izdanju utrke po stepenicama ''Zagrepčanka 512''.

Neki su se na usponu prema vrhu jedne od najviših gradskih zgrada našli prvi put, među njima je i Iva Ivković, studentica medicine.

–Nisam se dovoljno pripremila pa sam s nekim drugim sudionicima napravila početničku pogrešku, krenula jako brzo i izgubila snagu do desetog kata. Inače dosta trčim, ali po ravnom, te nisam bila sigurna dali je ovo za mene, ali ipak mi je drago da sam došla - kazala je Iva.

Za razliku od nje, jedan od najstarijih sudionika utrke, 72-godišnji Danijel Sesar, za utrku se pripremao dva mjeseca, a sportom se bavi već 55 godina.

–Kakvi god da rezultati budu, bit ću zadovoljan, za nas starije rekreacija je temelj zdravlja, a ne uzima puno vremena ako se organizirate - kaže nam Sesar.

Ove godine oboren je i rekord, a rekorder je ostao - isti. Radi se o slovenskom trkaču Matjažu Mikloši koji se ovom aktivnošću bavi već godinama, a 25 katova Zagrepčanke pretrčao je u 2 minute i 34 sekunde.

– Kada sam se počeo baviti trčanjem po stepenicama nisam shvaćao koliko je to izazovno i naporno u odnosu na utrke po parkovima i stazama, a sada putujem po inozemstvu za ovakve utrke i rušim vlastite granice - poručuje Mikloša.

Iako na prvi pogled utrka na 25 katova nebodera djeluje zastrašujuće, Iva First iz organizatora, udruge ''Aktivan život'', poručuje kako sudjelovati mogu i potpuni početnici.

– Ove godine se prijavilo 402 građana, najviše dosad, ovo je prilika za sve da iskuse nešto novo i nadopune svoje iskustvo na jedinstveni način - objasnila je.

Osim građana, u utrci je sudjelovalo i 129 pripadnika DVD-a Sesvetski Kraljevec, koji treću godinu zaredom na ovaj način prikupljaju sredstva za Hrvatsku udrugu leukemija i limfoma, a 490 stepenica prešli su pod punom vatrogasnom opremom. Naime, iako utrka nosi u nazivu 512, zadnji kat Zagrepčanke nedostupan je natjecateljima, ali brojka sama po sebi nije bitna, kažu natjecatelji, već sportski duh i zdravlje.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije