Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježna kraljica

Vuvuzele na Sljemenu, Bandić pomogao J. Kosor u navijanju

sljeme1
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
06.01.2011.
u 16:52

Za 18 tisuća sarmi potrošena je tona i 300 kilograma mesa, a pripremalo ju je deset kuhara no bio je to pun pogodak jer na Sljemenu nije bilo velike žalosti za tradicionalnim grahom.

Zagrebačkom gorom zaorile su se sljemenske vuvuzele, navijalo se iz petnih žila, a za spust Ivice Kostelića gubio se glas. Malih problema sa navijačkim rekvizitom imala je predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ali joj je u pomoć priskočio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te su potom i oni “zapuhali” za Ivicu.

Probili ogradu

Neki od navijača su pak rušili i zaštitnu ogradu kako bi vidjeli svog favorita na Crvenom spustu.

- Pogurali smo se i propali na stazu. Eto toliko smo vatreno navijali za našeg Kostelića - kazao je posjetitelj iz Krapine, Marko Vidović.

Jugo i više temperature učinile su svoje. Pa je tako Sljeme bilo krcato snjegoljupcima. Policija je na terenu procjenjivala da ih se okupilo oko 20 tisuća. Među njima bili su i Samoborci koji godinama posjećuju Snježnu kraljicu, a i jučer su ostavili grlo na Sljemenu, kako kažu.

- Jeli smo, navijali, a popila se i koja da se zagrijemo. Žao nam je što se Janica nije spustila za navijače - rekli su Kruno i Mia Zadro iz Samobora koji su sa svojih šest prijatelja došli na Sljeme.

Nakon prve utrke ljubitelji ovog zimskog sporta preselili su se na omiljeno im Krumpirište, a ovogodišnja promjena menija čini se svima je odgovarala.

Pohvalan novi meni

Umjesto graha, posluženo je 18 tisuća sarmi na koje je utrošena čak 1 tona i 300 kilograma mesa.

- Radili smo sarmu od 2.siječnja. Bilo je deset kuhara i još pomoćnog osoblja. Trudili smo se dugo no kada vidimo kako gledatelji uživaju znamo da se isplatilo - rekao je glavni kuhar cateringa Favory, Domagoj Milat.

Hitna služba kao ni za vrijeme ženske utrke nasreću nije imala posla, a kako kažu njeni djelatnici navijači su se očito opametili. HGSS, vatrogasci i policija također su bili bez intervencija.

Komentara 9

KA
karambita
18:11 06.01.2011.

Da, a sa druge strane jadnica gladna sa 260kuna primanja........ebalo vas skijanje i sarma, kic nad kicevima.....sto ne udjelite sirotinji te pare, a ne prosipate m. za bubrege po Sljemenu

Avatar bok
bok
18:33 06.01.2011.

...sve je u redu, samo mislim da Vulvuzele bas nisu trebale. Taj odvratni zvuk od SP-a u Juznoj Africi je pre strasan...

OB
-obrisani-
18:09 06.01.2011.

Joj Bandiću, joj Jadranka.... Samo vi nemojte navijati, past će odmah čim krene, neće ni cilja vidjeti... Samo vi, političari, nemojte navijati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije