Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO KRIMINALISTIČKI TRILER

Vrebao preko društvenih mreža pa obećavao bogate nagrade, 21-godišnjak nasjeo i izgubio veliku svotu novca

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
29.02.2024.
u 13:32

No, 24-godišnjak je bio uporan i nije htio odustati pa je tijekom kolovoza i studenoga 2023. godine te siječnja 2024. godine uputio više telefonskih poziva sa skrivenih brojeva mobilnih uređaja

Zagrebački policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje protiv 24-godišnjaka koji je osumnjičen za kriminalno djelo iznude protiv 21-godišnjaka. Priča započinje kao neki moderni kriminalistički triler prije godinu dana, stoji na stranicama PU zagrebačke. 

Osumnjičenik je, naime, kroz aplikaciju izradio više lažnih profila s različitim imenima kako bi ostvario svoj cilj. A onda je stupio u kontakt s 21-godišnjakom pa mu obećao da će, ako uloži samo 100 eura u dobitni listić kladionice, zaraditi i do 2000 eura. Mladić je povjerovao u tu lažnu priču, kupio bon i poslao novac koji je 24-godišnjak tražio putem aplikacije. 

Ubrzo nakon toga, 21-godišnjak je dobio fotografiju dobitnog listića zbog čega je i odlučio poslati svoj broj računa kako bi mu sjelo dogovorenih 2000 eura. No, do uplate nije došlo, a osumnjičeni 24-godišnjak tražio je još novaca. Oštećeni mladić ponovno mu je povjerovao pa poslao još 100 eura, a kada je shvatio da od nagrade neće biti ništa - blokirao je profil.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom lipnja prošle godine osumnjičeni je ponovno pokušao stupiti u kontakt s mladićem dok je koristio aplikacije pod lažnim imenima i verbalno prijetio na što je mladić opet blokirao aplikaciju. No, 24-godišnjak je bio uporan i nije htio odustati pa je tijekom kolovoza i studenoga 2023. godine te siječnja 2024. godine uputio više telefonskih poziva sa skrivenih brojeva mobilnih uređaja na broj mobilnog uređaja kojim se koristi oštećeni na koje pozive nije odgovarao. Kada se ipak tijekom siječnja 2024. godine javio na jedan od upućenih mu poziva, osumnjičeni mu je rekao da zove zbog njegovog duga.

Nekoliko dana nakon toga, u komunikaciji je osumnjičeni nastavio s iznuđivanjem novca što je kod mladića izazvalo osjećaj straha za vlastiti život pa je tako kupio još bonova te iste proslijedio osumnjičenom, nakon čega je tražio dodatnu uplatu te nastavio s iznuđivanjem i uspio se na isti način domoći još novca. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 3.500 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

VIDEO: FOTO/VIDEO Krš i lom u centru Zagreba! Ogromne gužve zbog sudara, tramvaji voe obilazno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije