Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoćnik ministra zdravstva Nenad Lamer potvrdio izjave stanara

Vrbani: S vodovodom sve u redu

07.01.2008.
u 21:28

Tjedan dana nakon što su neki od stanara Palinovečke posjetili Ministarstvo zdravstva i vidjeli rezultate analize vode iz Maribora, javnost i dalje nije upoznata s kvalitetom vode koju pije.
Razgovarali smo sa stanarima Palinovečke.

Ne mogu govoriti o pojedinostima, no mogu potvrditi da je voda u javnom vodovodu zdrava, kao i ona u zagrebačkim vodocrpilištima. Problem nastaje u zgradama Palinovečke h, i, j i l  jučer nam je rekao pomoćnik ministra zdravstva Nenad Lamer. Jedino rješenje za stanovnike Vrbana jest zamjena svih instalacija od hidranta do stanova te, naravno, i unutar njih.

 Istraga o slučaju još traje i ne bih iznosio podatke u javnost. Kad Državno odvjetništvo odluči objaviti sve što je utvrđeno analizom u Mariboru, svi će biti obaviješteni  objašnjava Lamer.
Pokušali smo više doznati od izvođača radova, Zagrebgradnje. Ondje nisu znali da su se stanari Vrbana sastali s pomoćnicima ministra ni da su vidjeli što sve, uz vodu, teče cijevima Palinovečke.

 Analiza vode koju smo naručili iz laboratorija u Velikoj Britaniji nije gotova. Ne znamo kada će biti gotova, no znamo da je za nju potrebno dosta vremena  kažu u Zagrebgradnji.
Analizu vode naručili su početkom studenoga prošle godine, a na pitanje hoće li objaviti rezultate, rekli su da ne mogu govoriti o tome jer nisu dobili povratnu informaciju iz Velike Britanije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije