Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradnja

Vrbani III dobit će vrtić i školu na leasing

'no'
'Fotodesk /Vecernji list'
06.07.2011.
u 23:39

Čeka se potvrda glavnog projekta, nakon čega gradnja može početi. Platit će se novcem iz budućih proračuna.

"Ključ u ruke" na otplatu novi je model dugoročnog zaduživanja po kojemu će gradonačelnik Milan Bandić graditi javne objekte. Napokon će na leasing sagraditi vrtić i školu na Vrbanima III. U naselju mladih obitelji ta se dva objekta najavljuju već godinama, a sljedeći tjedan Bandić će od Skupštine tražiti dopuštenje da raspiše natječaj za financijera i izvođača radova koji će ih sagraditi, a Grad će ga otplatiti u roku od pet do deset godina. Škola i vrtić trenutačno čekaju potvrdu glavnog projekta, nakon čega gradnja može početi, a pravo građenja, jer sve dozvole glase na Grad, prenijet će na najpovoljnijeg ponuditelja.

– Cijenu gradnje i opremanja Grad će otplatiti putem dugoročnog operativnog leasinga (minimalno pet, maksimalno 10 godina). Financijska sredstva za navedenu namjenu osigurala bi se u sljedećim proračunskim razdobljima, nakon što Skupština donese zaključak o izboru najpovoljnije ponude – piše u obrazloženju.

Škola u istom naselju predviđena je za 480 učenika, a vrtić za 300 djece. Po modelu ključ u ruke Grad je već s tvrtkama Haljevo i Zagreb montaža ugovorio vrtić na Sv. Duhu. Projekt od 10,9 milijuna kuna bit će gotov i plaćen dogodine. Pod istim uvjetima traži i graditelje domova za starije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije