Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restauriran i postavljen

Vraćen križ koji je slučajno srušen i oštećen tijekom radova na uređenju zagrebačkog Mirogoja

Foto: Zagrebački holding
1/6
13.10.2023.
u 17:06

Križ će u novom sjaju dočekati posjetitelje najvećeg gradskog groblja, a ondje će se tradicionalno paliti i svijeće na blagdan Svih Svetih.

Središnji križ na Mirogoju popravljen je i ponovno vraćen na svoje mjesto. Križ je bio srušen 29. kolovoza, slučajnom nepažnjom jednog radnika tijekom izvođenja radova na groblju. No bila je pozvana i policija, koja je tada napravila očevid, izvijestili su danas iz Zagrebačkog holdinga.

Podsjetimo, svjedoci su u kolovozu vidjeli kombi koji je išao u rikverc punim gasom i pogodio je križ koji je pao. Rušenje križa nije bio nikakav teroristički, barbarski ili pak ideološki čin, ustvrdio je tada Rektor crkve Krista Kralja na Mirogoju, preč Vlado Mikšić.

1/6

– Radi se o jednoj najobičnijoj slučajnosti, nesretnom slučaju. Žalim što se to dogodilo, ali sam uvjeren da će križ vrlo brzo biti restauriran i postaviti na svoje mjesto gdje stoji gotovo (jedno) stoljeće – rekao je krajem kolovoza za Informativnu katoličku agenciju preč. Mikšić.

Dodao je kao se sve odvilo tijekom čišćenja stabala i odvoza, a jedan je kamion dotaknuo centralni križ, koji je već bio predviđen za sanaciju jer je stradao u potresu.  Križ bi u novom sjaju trebao dočekati posjetitelje najvećeg gradskog groblja, a ondje će se tradicionalno paliti i svijeće na blagdan Svih Svetih.

Komentara 1

KI
Kitnjak
18:58 13.10.2023.

Slučajno. Kako da ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije