Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakav lik

Vozio pijan i bez vozačke po Zagrebu: Policija mu opalila kaznu od skoro tri tisuće eura

Policijska traka
Ivo Cagalj/PIXSELL
12.12.2023.
u 12:51

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud

Iz Policijske uprave zagrebačke javljaju da se u nedjelju oko 14.15 u zagrebačkoj Ulici Oboj dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. Obavljenom kontrolom vozača utvrđeno je da je jedan od njih i to onaj starosti 64 godine upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao 1,52 promila alkohola kao i da mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 2900 eura. Ujedno, izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od pet mjeseci.
 
Istoga dana oko 21.20 sati u Dugoselskoj ulici u Sesvetskom Kraljevcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

>>VEZANI ČLANCI: 

Kontrolom vozača na mjestu događaja utvrđeno je da je 37-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,25 promila u organizmu te je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nakon otrježnjenja vozač je doveden na nadležni prekršajni sud.

Na sudu je kažnjen novčanom kaznom od 2060 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od mjesec dana.

>>VIDEO: Novinarka Katja Knežević počinje zero waste izazov

Komentara 2

Avatar mladen valentić
mladen valentić
14:13 12.12.2023.

chemica Policija je svoj dio odradila, opalila mu je kaznu, a sud je taj koji mu može izreći zatvorsku kaznu, a ne policija, a mogao bi završiti u zatvoru ako ne plati ovu kaznu od 3000 eura.

CH
chemica
13:05 12.12.2023.

Pijan, bez vozačke...I ne ide u zatvor? E baš su ga "opalili".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije