Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške optužbe

Vozač: Cammeo zadržao novac namijenjen trogodišnjoj djevojčici

'20.04.2011., Zagreb - Dan otvorenih vrata Taxi Cammea odrzan je  ispred Arena centra u Zagrebu. Taxi Cammeo predstavio je svoje taksije s najsuvremenijom opremom i Taxitronic, uredjaj koji objedinjuj
'Davor Puklavec/PIXSELL'
09.02.2012.
u 11:24

Ne plaćaju prekovremene ni godišnje, ne poštuju kolektivni ugovor, optužuje jedan od taksista

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sindikatu hrvatskog vozača tema je ponovno bila Taxi Cammeo.

– Nepostojeće je plaćanje prekovremenih, ni godišnji nisu plaćeni, ne poštuje se kolektivni ugovor, nema bolovanja, doprinosi se ne plaćaju i vozila su tehnički neispravna, a sindikat u Cammeu osnovan je samo kako bi se neke stvari zatajile – rekao je Mario Kelentrić, jedan od vozača Taxi Cammea. Svog poslodavca optužio je i za utaju novca prikupljenog u jednoj humanitarnoj akciji koju je Kelentrić inicirao.

Gočan: Vjerojatno ne plaćaju PDV

– Imali smo humanitarnu akciju za Mariju Vitu (3), no novac nikada nije došao u ruke te obitelji, a to je oko 10 tisuća kuna. Cammeo tu obitelj i dalje vozi na liječenje u Rijeku, no gdje je novac koji smo prikupili, nitko ne zna – rekao je Kelentrić.

Kelentrić tvrdi da je kroz Taxi Cammeo u nepunih godinu dana prošlo više od tisuću vozača te da su im prije dva tjedna smanjene plaće na 2200 kuna s prvotnih 3200 kuna te da ostatak plaće mogu jedino zaraditi udjelom od 25 posto od ukupno ostvarenog prometa u vozilu. Kelentrić također ističe kako vozila Taxi Cammea koja imaju licence za Svetu Nedelju ne smiju kupiti stranke u Zagrebu, ali to permanentno čine.

Miljenko Gočin iz Sindikata hrvatskog vozača dodao je da je sindikat podnio više od 30 prijava protiv Cammeo grupe, no da za sada presuda još nema.

– Sumnjamo da osobe koje vode tvrtke Cammeo grupe ne prikazuju sve račune, odnosno vjerojatno ne plaćaju PDV – zaključio je Gočin.

S druge strane, u Taxi Cammeu odbacuju sve optužbe iznesena na konferenciji.

Nakon raskida ugovora o radu nestao s novcem

– Nije istina da ne plaćamo PDV, pa mi se hvalimo da smo u proračun uplatili jedan od najvećih iznosa PDV-a u Zagrebu, kao i mirovinskih doprinosa i doprinosa za zdravstveno osiguranje u državnu blagajnu – kazao je Miroslav Hoffman, glasnogovornik Cammeo grupe.

Priznaje da su smanjili plaće, ali ističe da udjelom od 25 posto u zaradi vozači zarađuju i više nego prije, između 5500 i 6000 kuna na mjesec.

Napominje da je istina kako vozači Cammea koji rade u Svetoj Nedelji ne smiju pokupiti putnike u Zagrebu. I istina je da vozači Cammea voze putnike u Zagrebu iako nemaju za to licence. Ali napominju da je na pragu potpisivanje sporazuma koji će omogućiti rad u cijeloj županiji te se ovo stanje ne tolerira samo njima, ističe glasnogovornik.

– Novac koji je prikupljen za Mariju Vitu prikupljao je gospodin Kelentrić koji je već dulje vrijeme na bolovanju. Taj novac, kako je sam prenio vozačima i voditeljima, navodno je u gotovini predao roditeljima djevojčice – zaključuje Hoffman koji je zatečen izjavom da roditelji taj novac još nisu dobili.

Bijesan na Kelentrića je bio i vlasnik Cammeo grupe, Kosta Minovski koji se obrušio i na Kelentrića i na Gočina.

- Što mi zaposlili nismo mogli znati, to nije moja greška nego ona ljudskih resursa. Naime, Kelentrić je kriminalac s 30 prijava na policiji i duševno je bolestan, a onaj Gočin je krao naftu - kazao je Minovski.

Kako je došlo do toga da vozači Cammea objasnio je Drago Prahin, gradonačelnik Svete Nedelje.

- Mi smo morali promijeniti odluku o taksi prijevozu da se može potpisati sporazum sa drugim lokalnim samoupravama. To je proslijeđeno Gradu Zagrebu i to sada tamo stoji. Sada čekamo potpisivanje sporazuma. Ja se prilagođavam njima i nemam točne informacije, ali bi se moglo dogodotiti do kraja mejseca da vozači Cammea iz Svete Nedelje mogu voziti i u Zagrebu. Zašto samo taksiji imaju ograničenja unutar lokane samouprave, zašto nemaju autobusi ograničenja za jednu lokalnu samoupravo, to je zapravo kršenje prava na rad - prokomentirao je Prahin.

Komentara 13

DM
David Mihalic
11:52 09.02.2012.

... nema tu mjesta nikakvoj sumnji, sve je jasno da jasnije nemože biti! riješenje je podnijeti kaznene prijave državnom odvjetništvu, ne protiv vlasnika camea, nego protiv odgovornih osoba u ministarstvima za promet i državnom inspektoratu, pa neka onda i dalje ništa ne poduzimaju, a na kraju njihova odgovornost dolazi na red !!!

DW
dr.who
13:19 09.02.2012.

A što je sa smjenama od 12 sati?od kad to netko može 12 sati voziti \"brzo,sigurno i jeftino\".zašto poslije noćne od 12 sati vozači nisu 48 sati slobodni?to bi bilo po zakonu.

Avatar Niškorist
Niškorist
18:09 11.02.2012.

Samo primitivci se voze Cammeom.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije