Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava

Vojković kazneno prijavljen zbog ilegalne gradnje na Žumberku

hrvoje vojkovic
Boris Šćitar/Pixsell
12.03.2011.
u 09:30

Hrvoje Vojković je tijekom prošle godine podnio zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju od kojega je odustao

Kaznenu prijavu protiv Hrvoja Vojkovića, bivšeg predsjednik uprave Croatia osiguranja, podnijelo je Ministarstvo graditeljstva zbog ilegalne gradnje i rekonstrukcije kuća na Žumberku, Poljanica Okićka. Građevinska inspekcija je prošli mjesec, kažu nam iz Ministarstva, obavila nadzor na toj lokaciji i utvrdili su da Hrvoje Vojković obavlja radove bez potrebnih odobrenja za gradnju i donijeli su Rješenje o uklanjanju.

– Investitor je na Rješenje izjavio žalbu koja je odbijena, te je nakon toga pokrenuo upravni spor, koji je u tijeku – odgovorili su iz Ministarstva.

A dok smo se nedavno uputili na Poljanicu Okićku, bilo je vidljivo da se unazad godinu dana, otkako je Večernji list zadnji put pisao o gradnji Hrvoja Vojkovića, nije puno napravilo. Starija gospođa koja živi sama u trošnoj kućici, a ujedno je i jedina susjeda Hrvoju Vojkoviću, potvrdila je da radnike nije već dugo vidjela. I doista na gradilištu stoje uredno zapakirani crepovi, a pristigli su i neki drveni paketi adresirani na Hrvoja Vojkovića, no nitko ih nije otvorio. Baš ništa se tamo ne događa.

I prije godinu dana – kad se tek doznalo o Vojkovićevu građevinskom pothvatu na Žumberku – nastali su problemi jer su iz Zagrebačke županije rekli da mu nisu izdali ni lokacijsku dozvolu, ni potvrdu glavnog projekta ni rješenje o gradnji. A u ovih godinu dana, kako doznajemo, nije se puno toga promijenilo.

– Hrvoje Vojković je tijekom prošle godine podnio zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju od kojega je odustao. Podnio je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole od koje je odustao, te je ovaj Upravni odjel donio nepravomoćno rješenje o obustavi postupka – odgovorila nam je nedavno Željka Abramović, pročelnica županijskog Ureda za prostorno uređenje.

Na naše pitanje u kojoj je fazi gradnja na Poljanici Okićkoj i ima li sve dozvole Hrvoje Vojković je odgovorio da je u postupku ishođenja potrebnih suglasnosti.

– Ne nastavljam s radovima dok ne dobijem sve suglasnosti. Radi se o građevnoj zoni, a objekti koji su predmet rekonstrukcije sagrađeni su legalno i upisani su u zemljišne knjige i katastar – rekao je Vojković.

A građevinsku inspekciju je na spornu lokaciju poslala inspekcija Ministarstva kulture koja je nadzorom utvrdila da se na čestici na Poljanici Okićkoj, koja je u vlasništvu Hrvoja Vojkovića, nalaze dvije kuće, zgrada i dvorište.

– Očevidom na lokaciji zahvata utvrđeno je da je jedna pregrađena kuća 5,10 m duža od one ucrtane u katastarsku kartu pa je taj predmet proslijeđen Ministarstvu graditeljstva, u čijoj je nadležnosti dalji tijek reguliranja bespravno izvedene rekonstrukcije – odgovorili su nam nakon podužeg čekanja iz Ministarstva kulture.

Komentara 19

AM
amato
22:20 12.03.2011.

Kad li će dolijati taj lopov.

MJ
mjernajedinica
09:59 12.03.2011.

Udarna vijest u cijeloj Prištini!!!

Avatar GERO2
GERO2
11:26 12.03.2011.

davidovic\" da to je onaj koji nije izgleda dovoljno opljackao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije