Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više cijene vode

Vodoopskrba diže cijene, a izgubili 60 milijuna kuna

puknuće cijevi (1)
Zeljko Lukunic/PIXSELL
09.03.2012.
u 11:00

Kada je afera isplivala na vidjelo, nagađalo da su “mafiozno” organizirani djelatnici VIO-a zamračili 20-ak milijuna kuna, izvor iz Holdinga tvrdi da je taj iznos već prije nekoliko tjedana premašio i 60 milijuna!

Afera Watergate, u kojoj je organizirana skupina od 20 osoba iz Holdingove podružnice Vodoopskrba i odvodnja godinama besramno potkradala građane i vlastitu tvrtku, ne jenjava.

Dok se, kada je afera isplivala na vidjelo, nagađalo kako su “mafiozno” organizirani djelatnici VIO-a zamračili 20-ak milijuna kuna, izvor iz Holdinga tvrdi da je taj iznos već prije nekoliko tjedana premašio i 60 milijuna!

Nepovjerenje uprave

A uzme li se u obzir da sama podružnica VIO procjenjuje kako u Zagrebu ima oko 15 tisuća ilegalnih priključaka (nešto više od 3000 je otkriveno), računajući analogijom Holdinga, šteta za megatvrtku mogla bi porasti i na nevjerojatnih 300 milijuna kuna.

– Cijena je radova za priključenje, što su uzimali sebi u džep, 10 tisuća kuna za obični priključak, a tu je i obveza priključivanja kanalizacije, što stoji oko 12 tisuća kuna, pa ispada da su Holding oštetili i za više od 60 milijuna kuna. Tek prošli tjedan otkrili smo još 150 ilegalnih priključaka te je sada ukupan broj porastao na više od 3000 – kazao nam je sugovornik iz Holdinga.

Dodaje da uprava, koju predvodi Ivo Čović, nije zadovoljna borbom protiv korumpiranih uljeza Davora Poljaka, prvog čovjeka VIO-a. Naime, kako bi kontrolirali rad te tvrtke i nakon pola godine konačno raščistili s kriminalom zbog kojega je petero djelatnika Vodoopskrbe provelo mjesec dana u istražnom zatvoru, Čović je odlučio osnovati posebno tijelo za nadzor rada Poljaka i njegovih pomoćnika.

– Procjena je da imamo 15 tisuća ilegalnih priključaka. Formirali smo odjel za unapređenje prodaje, kojemu je jedini zadatak otkriti ilegalne priključke. To što smo otkrili nove ilegalne priključke naš je zadatak. Ali nešto što se kvarilo deset godina ne može se popraviti u godinu dana – kazao je Poljak koji nije potvrdio informaciju da mu Čović, nezadovoljan dosadašnjim radom, šalje pojačanje.

Gdje je novac građana?

Podsjetimo, potkraj rujna 2011. godine Zagrebački je holding podnio ukupno 40 kaznenih prijava protiv zaposlenika iz VIO-a, Zagrebparkinga, Čistoće, Gradske ljekarne, Gradskih groblja, Zrinjevca, Zagrebačkih ceste i Autobusnog kolodvora, a podijeljeno je i 36 izvanrednih otkaza zbog korupcije, primanja mita, zloporabe položaja i ovlasti... No sudske se presude i dalje čekaju, jednako kao i odgovori gdje je završio novac građana koji su često ilegalno spajani na vodovodnu mrežu a da to nisu ni znali. Naime, uhodana je kompanija falsificirala cjelokupnu dokumentaciju i priključke prikazivala kao legalne.

Da podružnica VIO nije toliko okradena, građani bi pri ovogodišnjem povećanju cijene vode zasigurno bolje prošli.

Komentara 18

OB
-obrisani-
11:10 09.03.2012.

Svaki komentar je suvisan.

GR
grabice
11:13 09.03.2012.

\"Kada je afera isplivala na vidjelo, nagađalo da su “mafiozno” organizirani djelatnici VIO-a zamračili 20-ak milijuna kuna, izvor iz Holdinga tvrdi da je taj iznos već prije nekoliko tjedana premašio i 60 milijuna!\" .................................................................................................................................................. ,,,,,,,a u tom grmu leži zec.....zato smo mi dobili nove račune i nove stavke na računima.....potrošnja vode 38 kuna a račun skočio na 124 kune....magijom.... .....a imaju li ti mafiozno organizirani djelatnici imovinu ili .ćete ih prebaciti na bolje položaje.........i veće plaće........neka oni namiruju štetu.... ....a ne lakše je to prebaciti na leđa naroda.......... ..........do kada više ...mafiozi.....?

DU
Deleted user
11:42 09.03.2012.

Za sve je kriva genetika :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije