Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađeno tijelo

Voda u Sesvetama bila je puna bakterija i prije pronađenog leša

Svinjska gripa
Marko Jurinec
22.08.2013.
u 11:34

– Spojit ćemo mrežu gradskog vodovoda i na Gornju Glavnicu, ali i za ostalih osam lokalnih vodovoda na ovom području, obećao je Bandić

Zagrebački gradonačelnik obećao je da će do kraja njegova mandata svi lokalni vodovodi u Sesvetama postati relikvije prošlosti, spomenici, a cijelo će se područje povezati na gradski vodovod.

– Izgradit će se vodovod i za Gornju Glavnicu, ali i za ostalih osam općinskih lokacija koje su do sada imale svoje vodovode, izjavio je Milan Bandić koji je jutros obišao vodovod u kojem je nedavno pronađeno poluraspadnuto tijelo muškarca, a mještani su pili vodu za koju se žalili da ima "neki čudni miris".

– Zadnja testiranja ovdje, ali i na ostalim lokalnim vodovodima, pokazala su da voda ima određene količine štetnih bakterija, situacija nije alarmanta, osim u slučaju kao ovom, gdje je došlo do kontaminacije. Vlasnici vodovoda zakonski su obvezani da ih štite i poduzimaju mjere, kao i obavještavaju građanstvo o stanju i kvaliteti vode- izjavila je epidemiologinja Vladimira Lesnikar iz zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Ogorčeni građani istaknuli su kako su ranije tražili da se provjeri kvaliteta vode, no monitoring nije proveden.

– Dok se vodovod ne izgradi provodit će se monitoring kvalitete vode svakih 15 dana, još jedno je obećanje koje je Bandić danas dao građanima.

U obilasku je bio i Leteći reporter koji je sve zabilježio svojom kamerom.

>>'Deset dana pili smo vodu u kojoj je bilo raspadnuto tijelo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije