Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD VODOM

'Neka vrate ljudima novac! Kao da ne žive u Španskom, već u Veneciji'

poplava
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
15.10.2015.
u 21:18

Oborinska odvodnja na trgu uopće ne postoji, kaže Andrić, a redovito se plaća

Gumene čizme obvezna su obuća žele li stanovnici Španskog proći Trgom Ivana Kukuljevića za svake jače kiše. Tada površine na trgu, jednako kao i dvadesetak okolnih lokala, poplavljuju.

A vlasnici ugostiteljskih objekata, djelatnici banke ili knjižnice primorani su stavljati palete kao priručne mostove kako bi susjedi mogli ući u njihov prostor. Nakon što takvo stanje trpe i na njega upozoravaju već nekoliko godina, ljutiti vlasnici danas su telefonom pozvali i predsjednika Gradske četvrti Stenjevec Vladimira Andrića, kako bi mu pokazali trenutno stanje.

– Upozoravamo na taj problem i posljednjih godinu dana intenzivno šaljemo dopise. Konačno se u lipnju stvar pomakla s mrtve točke, kad sam se sastao s ljudima iz Grada. Krajem kolovoza putem javne nabave proveden je i natječaj za projekt sanacije odvodnje oborinskih voda, predviđene vrijednosti oko deset milijuna kuna. No jesen je stigla, a stanje je isto – priča Andrić, dodajući kako GČ to ne može financirati iz vlastitih izvora jer njihov cijeli proračun iznosi šest milijuna kuna. Oborinska odvodnja na trgu uopće ne postoji – kaže Andrić, a redovito se plaća.

– Neka vrate ljudima novac! Kao da ne žive u Španskom, već u Veneciji – rekao je Andrić, zaključivši kako je zapadni dio Zagreba od gradskih institucija u potpunosti zanemaren.

>> Kalinić: Sve službe su u stanju pripravnosti, grad nije ugrožen

>> Kupa prešla 8 metara, proglašena nadolazeća opasnost

Komentara 54

R0
R00kie
21:38 15.10.2015.

a gdje ce uhljebi radit ako im ne budete uplacivali za oborinske vode????

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
22:23 15.10.2015.

Crvena žgadija 13 godina ništa nije radila.

BU
Bulaba
21:46 15.10.2015.

Kakva oborinska odvodnja se plaća? Ne plaća se nikakva oborinska odvodnja nego se plaća naknada za slivne vode, i to drugu Jakovini iz SDP-a u Ministarstvo poljoprivrede, odnosno drugu Plišiću iz SDP-a u Hrvatske vode. Pa se žalite njima, a možete i Milanoviću, Jovanoviću, Stevanoviću, Živanoviću i Kotromanoviću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije