Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Blatu

Vježba za slučaj potresa od šest Richtera

pavle kalinić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
26.04.2014.
u 08:39

Kada bi potres jačine 6 stupnjeva prema Richteru zatresao Žumberačko gorje, u Zagrebu bi smrtno stradalo tristotinjak ljudi, oko 15 tisuća bilo bi ih ranjeno, a urušilo bi se i 50-ak tisuća zgrada...

Kada bi potres jačine 6 stupnjeva prema Richteru zatresao Žumberačko gorje, u Zagrebu bi smrtno stradalo tristotinjak ljudi, oko 15 tisuća bilo bi ih ranjeno, a urušilo bi se i 50-ak tisuća zgrada. U takvoj situaciji ključna je organizacija i pružanje pomoći unesrećenima, a vježbu pripravnosti za takav ishod danas će na području Sveučilišne bolnice u Blatu održati dvjestotinjak članova Specijalne postrojbe civilne zaštite.

Uz njih, spremnost u izvlačenju unesrećenih iz ruševina testirat će i speleolozi, Gorska služba spašavanja, psi tragači, Crveni križ, Hitna pomoć, radioamateri i policija pod rukovodstvom Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. - U slučaju crnog scenarija, Civilna zaštita okuplja se bez poziva na četiri mjesta u gradu, a na teren izlaze i 34 građevinske tvrtke s kojima je postignut dogovor o spašavanju - kazao je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za hitne situacije. Dodao je i kako imaju dogovor s Amerikancima te bi oni u slučaju katastrofe poslali satelitske snimke kako bi se moglo intervenirati gdje je najteže.

>>Kalinić: Nismo sigurni je li požar zapalio Bernardić ili Milanović

Komentara 4

2X
2Xgeneral
14:36 26.04.2014.

majstor Kalinići bi trebao dati svojiu plaću za spašavanje Sveučilišne bolnice!!!! Jedino od njega korisno!

LE
LeonardS
10:09 26.04.2014.

I ovaj čovjek živi na račun građana, prodavanjem magle

DU
Deleted user
19:07 26.04.2014.

Bandić, Kalinić, Kikaš ... Uhljebi koji su završili Fakultet političkih znanosti u Zagrebu i koji uspiju uništiti sve čega se prihvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije