Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene u GUP-u

Višestambena gradnja prema Samoboru treba biti zabranjena

'10.01.2011.,Samobor - U Puckom otvorenom ucilistu odvijala se rasprava o novom GUP-u. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
11.01.2011.
u 09:26

Svi koji nisu uspjeli doći na javnu prezentaciju imaju vremena do 21. siječnja svakim radnim danom od 9 do 15 sati

Javna prezentacija izmjena Generalnog urbanističkog plana, održana jučer u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, privukla je stotinjak građana. Uvodnu riječ održao je Mladen Ogrinc, pročelnik za prostorno uređenje, koji je okupljenima objasnio da se u izmjene krenulo u veljači 2008. godine. Tada je, naime, utvrđeno da je potrebno reagirati na intenzivnu stanogradnju u Samoboru. Ovim, najaktualnijim prijedlogom izmjena odredila bi se granica takve gradnje na potezu od čvora Bobovica prema Jelačićevoj ulici od koje bi se zabranila višestambena gradnja prema Samoboru, a prema Bregani bila bi omogućena.

– Politika nam je dala naputak da maksimalno smanjimo višestambenu gradnju – rekao je pročelnik Ogrinc.

Na raspravi su građani većinom pitali kako izmjene GUP-a utječu konkretno na njihove čestice, na što im je odgovarao Zoran Hebar iz Urbanističkog zavoda Zagreba koji je izradio plan. Dio građana založio se i za uvođenje jasnijih kriterija maksimalne dopuštene izgrađenosti po pojedinim zonama smatrajući kako se može dogoditi da se nižim planovima odredi viša izgrađenost od one propisane GUP-om.

Ogrinc je pak objasnio da je tu riječ o demokratskoj proceduri s obzirom na to da o detaljnim planovima odlučuje Gradsko vijeće. Svi koji jučer nisu uspjeli doći na raspravu imaju vremena do 21. siječnja, radnim danima od 9 do 15 sati. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe na prijedlog izmjena i dopuna GUP-a mogu se poslati do 21. siječnja na adresu Trg kralja Tomislava 5.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:15 11.01.2011.

treba zabraniti točkastu urbanizaciju, planirati se trebaju prvo naselja s ulicama, trgovima, vrtićima, trgovinama i drugim sadržajima, a onda pokazati gdje u tome mogu biti zgrade. ali manija sebičnosti je prevladala u državi. točkasti urbanizam utisne zgradu tamo gdje uspijee podmititi lokalne vlasti, a za javne sadržaje ne brine se nitko, kao da to nije dužnost političarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije