Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEECEL gotov u studenom

Više od 150 eksperata savjetovat će obrtnike

06.09.2016., Zagreb - Predsjednik Gradske skupstine Andrija Mikulic obisao je posljednju fazu radova na SEECEL-u, Regionalnom centru za razvoj poduzetnickih komepencija.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
07.09.2016.
u 12:00

Na preko 14.000 četvornih metara bit će centar ekspertize, dormitorij s 45 doba, kao i najveća kongresna dvorana u Zagrebu s 500 mjesta

Moderan europski centar izvrsnosti za široki spektar djelovanja.

S jednim ciljem – jačanje poduzetničkog duha. Tako otprilike ravnateljica Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) Efka Heder objašnjava funkciju nove zgrade na Kajzerici koja je pri kraju izgradnje.

Restoran, kafić, park...

Smješten zapadno od Zagrebačkog velesajma, na križanju Ulice Radoslava Cimermana i Avenije Dubrovnik, SEECEL će imati tri funkcije – bit će tamo centar ekspertize u kojem će raditi 105 stručnjaka, dormitorij s 45 doba za međunarodne stručnjake koji će ovdje gostovati, kao i najveća kongresna dvorana u Zagrebu s 500 mjesta.

– Mogla bi služiti za održavanje, onoga trenutka kad Hrvatska dobije predsjedanje Europskom unijom sredinom 2020. godine, i summita najviše razine – kaže ravnateljica SEECEL-a Efka Heder. Vrijednost investicije je 30 milijuna eura, 100-posto se financira iz europskih fondova, a očekivani rok završetka je 30. studeni ove godine. Na preko 14.000 četvornih metara, uz osnovne funkcije, predvidjeli su i dodatne aktivnosti, kao što je restoran i kafić, na velikom platou na otvorenom u sklopu zgrade održavat će se izložbe i razna događanja, a bit će tamo i inovacijski park s pametnim klupama za građanstvo.

Početak velikog projekta

– Ovdje će Zagrepčani, ali i građani ostalih dijelova Hrvatske, kao i regije – jer projekt je nastao na temelju zahtjeva osam zemalja za strukturiranom suradnjom – moći popiti kavu zajedno s ekspertima, uključiti se u programe cjeloživotnog učenja... Naš je zadatak stvoriti prijateljsko okruženje za učenje poduzetništva i jačanje konkurentnosti malih i srednjih tvrtki – kaže Efka Heder. Dio je to projekta Kajzerica, u sklopu kojeg bi u tom novozagrebačkom kvartu niknula još tri kapitalna objekta – Centar URIHO (Dom invalida), Obrtnički dom i Poduzetnički centar za žene.

Komentara 2

NO
notthatperson
17:16 07.09.2016.

Jel sam ja to dobro procitala da ce biti 105 'eksperata' koji ce biti zaposleni da savjetuju nove firme???? Jeste i vi pukli malo?

JO
Jozica
21:35 07.09.2016.

i mi ćemo sve plaćati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije