Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novorođenčad

VIDEO Znate li kako izgledaju bebe merkata? Rastopit ćete se

Foto: ZOO
1/2
08.07.2021.
u 15:42

Tri bebe su u Maksimiru na svijet došle prije tri tjedna

"Je li ovo najslađe što ćete danas vidjeti? Upoznajte tri bebe naših merkata! Stare su oko tri tjedna", stoji u objavi od Zoološkog vrta iz kojeg su se pohvalili novim mladuncima koji, iako tako ne izgledaju, spadaju u red zvijeri.

Ženke se inače počinju pariti već u drugoj godini života. Razmnožava se samo dominantni par, a sezona parenja traje tijekom cijele godine, no može prestati u razdobljima suše. Nakon razdoblja gravidnosti od 70 dana, na svijet dolazi do tri mladunca teška oko od 25 do 36 grama  i to najčešće u toplijem dijelu godine, od kolovoza do ožujka. Mladi se okote sa zatvorenim ušima i očima. Uši im se otvore oko desetog dana starosti, a oči između deset i 14 dana starosti. Prestaju sisati nakon 49 do 63 dana, a spolnu zrelost dostižu u prvoj godini života.

"Već odvažno istražuju svoju nastambu i druže se s ostalim članovima svoje bande kako se nazivaju skupine merkata, no najdraže mjesto im je ipak ono oko majčinih nogu", kažu iz ZOO-a.

Ključne riječi

Komentara 1

AD
adrian
18:14 08.07.2021.

nisam se rastopio... koga da tužim za laž?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije