Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGEČICA

VIDEO Stanovnici su zabrinuti zbog stupa, Korlaet: Građani mogu biti mirni, sve je O.K.

24.08.2021.
u 10:19

Iz Grada naglašavaju kako se nakon svakog jačeg potresa pregledavaju svi nadvožnjaci, vijadukti, podvožnjaci i mostovi upravo kako bi se ustanovili poremećaji u strukturi, no nisu pronašli nikakva oštećenja.

Naizgled pomaknut stup na zagrebačkoj petlji kod četvrti Sigečica već neko vrijeme zabrinjava okolne stanovnike koji se boje da bi moglo doći do ozbiljnih problema. Stanovnici su javljali i da su katkada znali pasti mali komadi betona te su zbog toga zabrinuti.

Iz grada uvjeravaju da nije riječ ni o kakvom oštećenju te da nema opasnosti i ugroze već da su stupovi postavljeni na dva klizna ležaja kako bi se mogli prilikom skupljanja i sustezanja zbog promjena u temperaturi vratiti na svoje mjesto prema određenim kalkulacijama. 

Iz Grada naglašavaju kako se nakon svakog jačeg potresa pregledavaju svi nadvožnjaci, vijadukti, podvožnjaci i mostovi upravo kako bi se ustanovili poremećaji u strukturi, no nisu pronašli nikakva oštećenja.

 

– Građani mogu biti mirni, osobno sam to provjerio. Riječ je o kliznom ležaju u kojem je stup tako projektiran da je određeni pomak dopušten. Postoji šestogodišnji plan obnove i u sklopu toga će se stanje tog vijadukta poboljšati. Ali što se tiče same sigurnosti, sve je O. K., rekao je na konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Čudomix
Čudomix
10:51 24.08.2021.

Dok most stoji znači da nije pao. Ako padne znači da više ne stoji. Pročelnik Grunf.

BI
billynik
11:37 24.08.2021.

Dok je bio Bandić onda je ovo bio veliki problem'

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:25 24.08.2021.

Grad Zagreb tvrdi??A tko konkretno,imenom i prezimenom??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije