Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA OBLJETNICA SMRTI

VIDEO Pitali smo građane po čemu će pamtiti Bandića: Po fontanama, milijardama, samopromociji...

Foto: Večernji list
1/2
28.02.2023.
u 16:59

Inače, obljetnicu smrti Milana Bandića na današnjoj je pressici komentirao i aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević.Novinari su ga uputili na činjenicu da je Ministarstvo kulture dalo zeleno svjetlo za grob Milana Bandića te pitali što će biti sa spomenikom.

Prije točno dvije godine na današnji dan iznenada je preminuo dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Preminuo je u noći sa subote na nedjelju od posljedica srčanog udara, iako su kao i o njegovoj vladavini tako i o okolnostima njegove smrti ubrzo počele kužiti brojne priče, a niti dvije godine od smrti na zagrebačkom Mirogoju gdje je sahranjen nije podignut spomenik uz grobno mjesto.

Njegov nasljednik Tomislav Tomašević, često u posljednje dvije godine otkako je na vlasti spominje kako će se posljedice upravljanja čovjeka koji je posebnim stilom vladao gradom dva desetljeća osjetiti još dugo vremena, no odlučili smo među običnim građanima provjeriti koja sjećanja njih vežu uz dugogodišnjeg gradonačelnika.

Što su nam kazali, pogledajte u videu:

Inače, obljetnicu smrti Milana Bandića na današnjoj je pressici komentirao i aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević.Novinari su ga uputili na činjenicu da je Ministarstvo kulture dalo zeleno svjetlo za grob Milana Bandića te pitali što će biti sa spomenikom.

– Godinu i pol nije došao ni zahtjev za postavljanje spomenika, a dok se ne razriješi istraga koja je u tijeku, nećemo dati suglasnost za spomenik – pojasnio je Tomašević.

Izlaze li kosturi iz ormara iz Bandićeva mandata još uvijek?

12.05.2005., Zagreb - Predizborni skup Milana Bandica za gradonacelnika grada Zagreba na Trgu bana Josipa Jelacica. Ivana Brkljacic, Milan Bandic Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

– Malo je morbidno govoriti o tome na godišnjicu smrti, ali budući da biste me pitali vjerojatno o poskupljenju vode, možemo podsjetiti na to da je 2007. izdana obveznica Holdinga za sanaciju vodovoda, a gotovo ništa nije utrošeno u te svrhe. Nama danas magistralni cjevovodi pucaju na dnevnoj i tjednoj bazi jer se nije ulagalo na vrijeme – ponovio je još jednom Tomašević i opravdao poskupljenje vode od 15% koje stupa na snagu sutra.

>> VIDEO: Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je poskupljenje vode

 

Komentara 13

DU
Deleted user
23:39 02.03.2023.

Po tome što je izabran za gradonačelnika kao član SDP. (A sad bi to zaboravili. )

DU
Deleted user
23:19 28.02.2023.

Zagrepcani vise ne zele cuti to ime. Skoro je unistio Zagreb do kraja. Oni koji zale za njim imaju svoje klubove i neka ga tamo oplakuju.

LI
liliZG
21:53 28.02.2023.

po kriminalu, populizmu , lopovluku, trošenju tuđeg novca, aferama, optužnicama, uzimanju namjenskih kredita koje je onda trošio nenamjenski, ...nebrigom za infrastrukturu grada pa sada imamo ljude bez kanalizacije npr. lučkom, ljude bez vode po brezovici.... mogla bih tako nabrajati do sutra, ali ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije