Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoka rasprava

VIDEO Muškarac se obrušio na molitelje: 'Imam dvije kćeri. Oni će im govoriti kako se obući? To je nepojmljivo'

razgovor na trgu
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.05.2023.
u 13:38

Kamere su zabilježile razgovor muškarca i žene koja je došla podržati molitelje.

Muškarci iz inicijative "Vitezovi bezgrešnog srca Marijina" ponovno su se danas  okupili i klečeći molili krunicu na glavnom zagrebačkom trgu, dok su nasuprot njih stajali prosvjednici s transparentima i bubnjevima, a Arijana Lekić - Fridrih izvela je performans "Tiha misa". U javnom moljenju krunice  kao i svake prve subote u posljednjih nekoliko mjeseci, okupili su se deseci muškaraca koji  mole krunicu za patrijarhalne vrijednosti, da muškarci budu duhovni vođe obitelji, za prestanak pobačaja i za čednost u ženskom odijevanju. Krunicu je stojeći uz njih molilo nekoliko žena i djece.

Kamere su zabilježile razgovor muškarca i žene koja je došla podržati molitelje. "Ja sam bio ranjen i metak sam imao u koljenu. Meni je nepojmljivo, imam dvije kćeri, da im neko dođe i kaže kako se moraju odijevati", kazao je čovjek na što mu je žena odgovorila da to nitko ne kaže. "Ma kako ne, on kaže da se moraju obući kako on hoće", kazao je čovjek ženi pokazujući prstom prema okupljenim moliteljima.  "Crkva je mjesto za molitvu, nije trg", dodao je. 

Teme su se nizale. Čovjek je nastavio raspravu. "Zašto su naša djeca otišla u Irsku. Zato jer nas ne plaćaju, jer je kapitalizam, jer smo glasali za kapitalizam. Zašto sam ja 1997. dobio otkaz na Badnjak?, nastavio je.

"Vi mene pitate", kazala je začuđena žena. 

"Pa ja vas pitam, vi kažete da ste bili u ratu", kazao je čovjek. Rasprava je trajala još nekoliko trenutaka, a onda su se oboje uputili dalje. 

Video: Prosvjednica: 'Ja sam katolkinja jednako kao i vi'

Ključne riječi

Komentara 43

ZI
zinegoid
14:15 06.05.2023.

crveni tifus još nije istrjebljen u hrvatskoj....

DU
Deleted user
14:17 06.05.2023.

Zabraniti ovima moliteljima klečanje na Trgu. A onda zabraniti talambasanje Hare Krišna sljedbenicima po gradu. Pa zabraniti ovoj lijevoj pametnoj prosvjednici da prosvjeduje protiv drugih. Zabraniti ovom sedogrivcu da se obrušava na ženu jer on slobodarski odgaja svoje kćeri...a ranjenn je u kooleno!!!! Pazi u kooleno, A moždaa i u stražnjicu. U glavu je sigurno jer si dozvoljava ono što nije dozvoljeno. Zabraniti Milanoviću da se onako luđački smije na zlo i tuđu patnju bez imalo empatije, da vrijeđa sve oko sebe pa djeca misle da i oni smiju i mogu tako jer je dozvoljeno. Samo tko će to sve izvesti??? Tko će to ZABRANITI? Nitko , jer smo na kraju svi jednaki i svatko ima neki razlog da mu nešto bude zabranjeno...i je. Ne ostaje nitko provesti zabrane....

IS
IstinaJeIstina
14:03 06.05.2023.

Ne, neće. Oni mole da vam se pamet razbistri, a vi oblačite svoje kćeri. Nisu vas dica nikad pitala, nakon što se srede, Kakvo ti je ovo? Onda ste vi loš roditelj! Mene i muža i danas pitaju (uslikaju se)) iako su blizu 30-te. I sin isto pita. Nije sve nužno zbog moguće "izazovnosti", ali pitaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije