Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživancija za klince

VIDEO Festival proljeća stigao u zagrebački Zoološki vrt

10.04.2022.
u 15:52

– Festival donosi raskošan vatromet boja flore i faune. Prolistali su grmovi i stabla, cvijeće blista u bogatoj paleti boja, a šetnice i trgovi Zoološkoga vrta dodatno su ukrašeni uskrsnim motivima pilića, jaja, zečeva - poručuju iz Divljeg srca grada

Kako proljeće utječe na buđenje životinjskog svijeta te kako je to točno isprepleteno s uskrsnim običajima, može se do 24. travnja doznati u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Počinje, naime, drugo izdanje Festivala proljeća.

– Festival donosi raskošan vatromet boja flore i faune. Prolistali su grmovi i stabla, cvijeće blista u bogatoj paleti boja, a šetnice i trgovi Zoološkoga vrta dodatno su ukrašeni uskrsnim motivima pilića, jaja, zečeva... Životinje u vanjskim nastambama uživaju u toplim zrakama proljetnog sunca – poručuju iz Divljeg srca grada, pozivajući posjetitelje da zajedno s edukatorima obiđu maksimirski zvjerinjak koji u ovo doba godine ima najposebniji šarm.

Jučer je vrijeme bilo nepovoljno za šetanje po Maksimiru, ali zato je danas mnoštvo u Zoološkom vrtu bilo mnoštvo posjetitelja koji su uživali u ogromnim pisanicama i uskršnjim ukrasima. Posebno je bilo, naravno, najmlađima, koji su veselo skakali među ukrasima i paviljonima sa stanarima Vrta.  

Središnji je događaj manifestacije tradicionalno Zekanje. Riječ je o programu koji se svake godine održava na Uskrsni ponedjeljak, a jedan je to od najposjećenijih dana u godini. Prije nekoliko godina Zoološki je vrt na taj dan imao rekordan broj od 10.000 posjetitelja.

U sklopu programa se, među ostalim, pisanice dostavljaju čimpanzama, nosatim rakunima, kapucinima, merkatima, pekarijima, prstenastorepim lemurima, lavovima, smeđem medvjedu, gibonima... Neke će životinje u maksimirskom zvjerinjaku dobiti kaširane pisanice ispunjene omiljenom hranom, a neke kuhana jaja obojena prirodnim bojama.

– Jedno od mjesta koje najmlađi posjetitelji sada posjećuju s posebnim veseljem jest Dječji ZOO. Ondje mogu izbliza promotriti kuniće, ovce, svinju i patuljaste koze među kojima je najmlađi, ali trenutačno i najslađi član obitelji malena Elena – govore u Zoološkom vrtu.

Maksimirski zvjerinjak je, spomenimo, svakodnevno otvoren od devet do 19 sati. Ulazak je pak moguć do 18 sati, kada se zatvara glavna blagajna. 

Ključne riječi

Komentara 1

PI
Piletina
15:59 11.04.2022.

U osamdesetima je bilo i slonova i nosoroga,danas je to provincijalni zoo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije