Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve češće su po gradu

VIDEO Divlje svinje snimljene na školskom igralištu u Zagrebu: Ovo je teški užas!

Screenshot Facebook
06.09.2023.
u 10:02

Zbog problema u odvozu otpada, veprovi su sve češće prisutni na gradskim ulicama. Građanima nije baš svejedno, ali nisu ostali bez smisla za humor.

Kako u urbanoj sredini borave već neko vrijeme, izgleda da su se zagrebačke divlje svinje naučile na pravila gradskog života. U Borovju su tako u srijedu ujutro oko 6 sati snimljene kako pristojno prelaze preko pješačkog prijelaza, da bi se potom poput školaraca u koloni uputile prema obližnjoj školi gdje su se neko vrijeme zabavljale na igralištu što je objavljeno na društvenim mrežama.

– Vjerojatno su i zahaklale košaricu – šale se stanovnici Borovja koji su se, kao i ostatak Zagreba, navikli na prisustvo divljači koja može biti opasna

VIDEO Divlje svinje u školskom dvorištu u Zagrebu

Divlje svinje viđaju se najčešće u Podsljemenu, no nisu rijetkost ni u drugim gradskim četvrtima, ali do sada, srećom, nije bilo bliskih susreta s ljudima koji bi završili kobno.  

A kuda idu divlje svinje, pitaju se mnogi aludirajući na naslov možda ponajbolje hrvatske miniserije iz sedamdesetih o preživljavanju Drugog svjetskog rata u selu u blizini Zagreba s Ljubišom Samardžićem i Fabijanom Šovagovićem u glavnim ulogama. 

Traže hranu koje ima na pretek zbog prorijeđenog odvoza otpada, najtočniji je odgovor na to pitanje, iako u Facebook grupi "Za bolje sutra, za Borovje" koja je objavila novu epizodu gledanog serijala o urbanim veprovima, ima i duhovitih odgovora. 

"Idu pred gradsko poglavarstvo podržati zelene politike našeg gradonačelnika",napisao je jedan korisnik. Drugi je pak stao u obranu čupavih turista u kvartu. 

VEZANI ČLANCI 

"Ne vidim da su pristojne životinje nešto potrgale ili ostavile smeće za sobom. Samo su prošetale, što je kulturnije od nekih ljudi. I to u vrijeme kad nikom ne smetaju. Baš uviđavno od njih. Nismo mi jedina vrsta na planeti", zaključuje.

No ima i komentara onih kojima cijela situacija nije nimalo smiješna, posebno jer su svinje tako u blizini djece. ''Ovo je užas! Ovo je teški užas! Pa, čovječe, nismo mi na rubu grada'', ''Majko mila, što je ovo postalo'', još su neki od brojnih komentara na objavljenu snimku. 

VIDEO: 'Ne ide pa ne ide': Pogledajte kako gradonačelnik Tomašević pokušava pogoditi koš

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
10:53 06.09.2023.

Zbog švedskog stola (smeća koje se ne odvozi) osim divljih svinja eksponencijalno raste i populacija štakora. Znamo da štakori prenose najopasnije zarazne bolesti uključujući i kugu, a divlje svinje su agresivne u doba parenja i dok imaju mlade. Sve je dobro dok nije stradalo niti jedno dijete, ali bojim se da će se i to ubrzo dogoditi.

KO
Kološanin
10:47 06.09.2023.

Očito je da se Tomaševića zlonamjerno sabotira na svakom koraku. Zlonamjerno mu umiru u gradskoj bolnici, zlonamjerno mu trava raste ko luda, a sad su ga počele sabotirati i divlje svinje. Zar se nitko ne upita kako ovoga nije bilo u Bandićevo vrijeme?

OL
olujasviholuja2
11:36 06.09.2023.

Sada zagrebčani žive uzkladu sa prirodom, nepokošeni parkovi,štakori,divlje svinje,zmije ,čeka se da se pojave i medvjedi🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije