Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobri ljudi

Velikogorički rotarijanci obnovili kuću uništenu u poplavi

Obnovljena kuća obitelji Črnko (1)
Foto: Rotary
1/5
05.07.2013.
u 12:58

U obnovu kuće dosad je uloženo 370.000 kuna. Treba još samo fasada, no materijal je nabavljen, radovi su počeli i uskoro će i to biti gotovo

Obitelj Črnko iz Čičke Poljane kraj Velike Gorice od jučer ima novi dom. Stara trošna drvena kuća, u kojoj je samohrana majka Tanja živjela s troje djece, stradala je u poplavi 2010. godine kada je nabujala Sava probila nasip i prekrila sva okolna sela.

- Poslije poplave kuća je bila u očajnom stanju. Organizirali smo humanitarnu akciju, pokrenuli dobre ljude koji su bili spremni pomoći. Morali smo srušiti pola stare drvene kuće i sazidati novi dio. U tom dijelu su dvije nove dječje sobe, hodnik i kupaonica. U kući je sve obnovljeno, postavljene su nove instalacije struje i vode, a kuća je pod novim krovom. Hvala svima koji su nam pomogli – kaže Damir Kotrman, predsjednik Rotary kluba Velika Gorica.

U obnovu kuće dosad je uloženo 370.000 kuna. Treba još samo fasada, no materijal je nabavljen, radovi su počeli i uskoro će i to biti gotovo.

- Živjeli smo teško, nekako krpali kraj s krajem. Sada će djeca napokon imati svoje sobe i moći će se okupati u kadi. Zahvaljujem donatorima i svima koji su pomogli – kazala je Tanja Črnko.

Jedno od njezine troje djece je dijete s posebnim potrebama.

>>Pogledajte kako izgleda poplavljena Čička Poljana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije